Vars

0
Vars
Vars

Het skigebied van Vars is gelegen op ongeveer 1800 meter hoogte in de Zuidelijke Alpen en bestaat uit vier kleine dorpjes… Saint Marcellin, Sainte Marie de Vars, Vars Les Claux en Sainte Cathérine. 

Pistes 

In Vars heb je keuze uit ongeveer 72 pistes. Je vindt er vooral blauwe en rode pistes, voor een expert is er in Vars niet zo veel mogelijkheid. Ben je absolute beginner, dan kan je hier skiles volgen bij een aantal skischolen. Naast skiles in het Nederlands heb je hier ook nog een aparte oefenweide voor wanneer je nog beginner bent. Voor off-piste afdalingen ben je in Vars wel aan het goede adres, er is hier namelijk een ruime mogelijkheid voor backcountryfun. Naast de off-piste heb je in Vars maar liefst zes funparken met verschillende obstakels.


Ontspanning

Naast skiën zijn er ook nog verschillende andere mogelijkheden om te doen tijdens je vakantie in het skigebied van Vars. Je kan hier namelijk rustig genieten van een massage en sauna in de verschillende wellness-mogelijkheden. De bergen en pistes eens vanuit een ander hoek bekijken? Het kan allemaal. Zo kan je gaan paragliden of een helikoptervlucht maken. Genieten van de natuur… niet alleen wandelend maar ook met een sneeuwscooter of met de sledehonden een ritje maken? Je vraagt het maar.

Après-ski 

In Vars vind je een goede après-ski, in het dorp zelf heb je tientallen restaurants en barretjes waar je kan genieten van een lekker hapje of drankje.

Familieplezier 

Vars heeft verschillende makkelijke pistes waardoor het hier zeer geschikt is voor kinderen. Naast een uitstekende skischool voor kinderen heb je hier ook uitstekende liften waardoor je zeker gerust ben dat je kind veilig zit. Het is een vrij rustig gebied waardoor het zeer fijn kan zijn voor het hele gezin. 

Van gewoon skiën tot snowboarden, off-piste of op de piste het kan hier allemaal. Naast skiën is er nog een hele hoop te doen voor jong en oud.