Stubaital

0
Stubaital
Seppe Smits trains in Stubai, Austria on November 18th, 2013 // Bavo Swijgers/Red Bull Content Pool // P-20131204-00154 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

De reden om naar de skigebieden van Stubaital te komen is wel zeker de Stubaier gletsjer achteraan het dal. Daarnaast bevat dit Oostenrijkse skigebied nog twee gebieden die veel variatie bieden voor de sneeuwliefhebbers die hier jaarlijks naartoe reizen.

Beginner of gevorderd

De Serlesbahnen is het kleinste van de drie en eerder voor beginnende skiërs of snowboarders. Ook langlaufers kunnen hier op 45 kilometer loipes helemaal hun hart ophalen. Elferlifte is het derde en iets grotere skigebied, met een aantal iets moeilijker afdeling in de aanbieding. Maar dit gebied is eerder gekend voor de rodelbanen. Het grootste gebied betreft het skigebied van Schlick 2000. Hier vinden de ervaren skiërs en snowboarders de uitdagingen waar zij naar op zoek zijn met tevens een groot aantal off-piste mogelijkheden.


Met één skipas kan je de pistes van de drie, over het dal verspreide, gebieden afdalen. De Stubaier Gletscher is geschikt voor alle niveaus. Met 700 hectare aan pistes op een hoogte tussen 1750 en 3210 meter is de sneeuw tevens gegarandeerd en van goede kwaliteit. Op de langste piste kan je maar liefst tien kilometer lang afdalen op ski’s of snowboard tot je op het einde bent. Tevens biedt het gebied één funpark waar de freestylers hun hart kunnen ophalen. 

Verplaatsingen tussen de gebieden

De gebieden liggen vrij gespreid, de bussen zijn dan ook heel handig om van het ene dorp naar het andere te reizen. De bussen rijden echter niet zo heel vaak per uur, aandacht voor de uurregeling is dan ook een must. De verschillende dorpen, Mieders, Telfes, Fulpmes en Neustift bieden elke dag een busrit naar Stubaier Gletcher aan, maar wel op strikte tijdstippen. Een auto ter plaatse is dan zeker geen te grote luxe om wat meer flexibiliteit te kunnen inplannen. In de dorpen zelf kan je je wel heel vlot met de bus verplaatsen. Het aanbod bussen is binnen eenzelfde dorp veel groter.