Home Skigebieden België Bütgenbach

Bütgenbach

1
Bütgenbach
Bütgenbach

In Bütgenbach kan men terecht bij drie verschillende pistes.

Op de skipistes van Herzebösch (635 meter hoog) ligt de nadruk voornamelijk op langlauf. Er zijn pistes van 2, 5, 9 of 14 kilometer die steeds in een lus rond de vertrekplaats gaan. Verbindingen naar Wirtzfeld en Rocherath zijn mogelijk. De verschillende pistes hebben steeds een aantal hellingen in petto en een wisselende moeilijkheidsgraad.


In het sportcentrum Worriken kan je zowel alpine-skiën, langlaufen als sledetochten maken. De langlaufpistes zijn een mix van weiden en bos en zijn niet erg moeilijk. In nabijgelegen weiden is een aantal sleepistes aanwezig. Doe je het liever rustig aan? Dan kan je ook terecht op een vijf kilometer lang wandelpad.

Op de skipiste ‘Zum Himmelchen’ (500 meter hoogte) krijg je vijf verschillende pistes, die in een lus rond de vertrekplaats gaan. De kortste piste (vier kilometer) is relatief vlak en dus ideaal voor de beginnende langlaufer. De pistes van zes en tien kilometer zijn iets moeilijker. De langste piste (achttien kilometer) heeft een hoogteverschil van honderd meter en vraagt dus enige ervaring.

Alle info op: http://www.butgenbach.info/nl/vrije-tijd-wellness/wintersport/

ISPO 2023