De langste skipistes in Zwitserland
Skièn met zicht op de Matterihorn © Pascal Gertschen

Wanneer je op zoek bent naar afdalingen waar maar geen eind aan lijkt te komen zit je goed in la Suisse. Het land telt tal van prachtige skigebieden en ons overzicht van de langste skipistes in Zwitserland bespaart je in ieder geval weer wat zoekwerk. Die tijd kun je dan weer mooi gebruiken voor wat extra afdalingen over deze kilometervreters.

De langste skipistes in Zwitserland – Unieke vergezichten en uitdagende afdalingen

Talabfahrt Matterhorn (Zermatt)


Wanneer je van chocolade houdt ken je het beeldmerk van de Matterhorn ongetwijfeld van de repen Toblerone en wanneer je van lange afdalingen houdt ken je de Matterhorn van de 17 kilometer lange afdaling naar Zermatt. Vanaf Klein Matterhorn overbrug je ruim 2000 hoogtemeters en je eindigt dan ook in het dal. Deze afdaling staat dan ook op de eerste plek in ons overzicht van de langste skipistes in Zwitserland. 

Inferno (Mürren – Schilthorn)

Deze afdaling is weliswaar iets korter dan de dalafdaling vanaf Klein Matterhorn maar met een lengte van 15 kilometer en een hoogteverschil van ruim 2200 meter mag deze afdaling zeker als zwart geclassificeerd worden. Het is echter niet alleen maar downhill op de Inferno en de vlakkere gedeeltes bieden je dan ook de mogelijkheid om even te genieten van het uitzicht totdat je volgende steile gedeelte bereikt. Hou je wel van een uitdaging? Tijdens de jaarlijkse Inferno race voor amateurskiërs kun je er achter komen hoe goed jij daadwerkelijk bent. 

Inferno (c) Schweiz Tourismus

Talabfahrt Barzettes (Crans-Montana)

Ook in Crans-Montana kun je terecht voor een 12 kilometer lange afdaling. De dalafdaling naar Barzettes bestaat uit heel wat steile gedeeltes maar biedt ook volop mogelijkheden om te genieten van een prachtig panorama over Unterwallis.

Diavolezza (St. Moritz)

Op de top is het genieten van het uitzicht op machtige vierduizenders zoals de Bernina en de Bellavista maar tijdens de 10 kilometer lange Diavolezza is het zeker ook genieten. De piste voert je over de Morteratschgletsjer en tijdens de tocht naar Morteratsch kom je dan ook diepe spleten en blauwe ijswanden tegen. Een terugreis met de bekende Bernina Express is zeker aan te bevelen. 

Mont-Fort-Siviez (Verbier)

Vanaf het hoogste punt van Les Quatre Vallées raden wij je aan om eerst te genieten van het prachtige uitzicht van de Matterhorn tot aan de Mont Blanc. Dat rustmomentje is zeker niet onverstandig want wanneer je start aan de afdaling over de ongeprepareerde piste met een hellingsgraad van 40 % is het zelfs voor de ervaren skiër alle hens aan dek. Wanneer je na 8 kilometer eindigt heb je dat drankje zeker wel verdiend!

Weissfluhgipfel – Küblis (Davos)

Met een lengte van 12 kilometer behoort de afdaling van Weissfluhgipfel naar Kablis zeker tot de langste skipistes van Zwitserland. De afdaling biedt volop mogelijkheden voor freeriders en off-piste skiërs en dat is één van de redenen waarom het gebied zo geliefd is bij de avontuurlijke skiër.

Davos (c) Stefan Schlumpf

La Route du Grand Paradis (Champéry)

Vanaf ‘de Muur’ begint een zwarte afdaling van 10 kilometer waarbij je ruim 1000 hoogtemeters overbrugt. Tijdens de afdaling wisselen prachtige vergezichten en gezellige berghutten elkaar in rap tempo af. Minder ervaren skiërs kunnen het zwarte gedeelte omzeilen door de sleeplift aan de voet van De Muur te nemen. Voor snowboarders is de afdaling minder aantrekkelijk aangezien de piste nog een stukje omhoog gaat.