freesports-arena-dachstein-krippenstein
freesports-arena-dachstein-krippenstein

Het skigebied in het indrukwekkende bergmassief Freesports-Arena Krippenstein maakt van de wintersport een echte belevenis met tal van verschillende mogelijkheden. Wanneer je hier je vakantie hebt geboekt, moet je zeker de langste en meest interessante afdaling zeker uitproberen.

Een elf kilometer lange piste brengt je van Krippenstein naar Obertraun waarbij je een hoogteverschil van maar liefst 1500 meter overbrugt (het gebied ligt tussen 680 meter en 2100 meter hoog). Via deze route passeer je ook de Gjaidalm en het bergdorp Krippenbrunn. Het aantal pistes is beperkt: veertien kilometer bereden pistes en slechts acht liften. De meeste liften zijn sleeplifen en de pistes zijn eerder blauw en rood van kleur. De wachttijden aan de pistes zijn zeer kort, want de wintersporters hier bevinden zich niet zozeer op de pistes maar eerder ernaast. De meeste skiërs en snowboarders worden aangetrokken tot de gigantische off-piste mogelijkheden. Wanneer er verse sneeuw gevallen is, is het vechten om de eerste sporen te kunnen trekken in de mooie poedersneeuw. Wanneer je deze off-piste mogelijkheden wil ontdekken, informeer je je best of neem je een lokale gids mee. Het gebied bevat verschillende kalkgaten waarvoor je zeker moet uitkijken. Wanneer je het gebied niet kent, riskeer je hierdoor je leven. 

Shop Lokaal

Maar ook tourskiërs komen naar Krippenstein om de mooie omgeving te ontdekken. Het ski- en snowboardgebied heeft ook een kinderland in de aanbieding dat mooi in het dal ligt te wachten op de kleinsten onder de wintersporters. Er zijn twee dorpen waar je kan logeren: Obertraun of Hallstatt. Vanuit de beide dorpen heb je toegang tot dit kleinere gebied.