Home Nieuws Gastronomie op de piste

Gastronomie op de piste

0

Zuid-Tirol, in het hartje van de Italiaanse Dolomieten, biedt deze winter tal van nieuwigheden aan die zowel doorgewinterde skiërs als gastronomen op de latten kunnen behagen.

Dolomiti Superski, de grootste aaneenschakeling van skigebieden ter wereld, is deze winter meer dan ooit ‘the place to be’ voor wie op zoek is naar een heerlijke portie skieplezier. Zo werden afgelopen zomer negen skiliften gemoderniseerd en diverse pistes breder en dus veiliger gemaakt. Daarnaast is de kunstsneeuwinstallatie uitgebreid, zodat in het skiseizoen 2011-2012 alle pistes sneeuwzeker zijn. Het gebied, dat zo’n 1.200km aan pistes stelt, is zo groot dat je geen enkele piste twee keer hoeft af te dalen!


Gastronomisch op de latten

Elke dinsdag en donderdagmorgen, van december tot midden maart, is het voor één keer een goede zaak om zonder ontbijt de deur uit te gaan. Dan geniet je in de Col Alto berghut van een typisch Zuid-Tirools ontbijt, op een hoogte van maar liefst 2.000m boven de zeespiegel. De snow cat pikt je om 7u of 7u30 op aan de Col Alto skilift in Corvara – al een hele beleving op zich! – en na het ontbijt kan je als eerste over de ‘maagdelijke’ pistes naar beneden skiën. Om de honger te stillen tijdens het skiën, bestaat er niets beters dan de Gourmet Ronda, een skitocht van hut naar hut, waarbij de innerlijke mens gesterkt wordt met Michelin-sterrenkeuken. De hele winter lang worden er in het dal van Alta Badia verschillende culinaire initiatieven gelanceerd, om zo de combinatie van wintersport en de gastronomische keuken te benadrukken. Zuid-Tirol is immers de regio met de grootste dichtheid aan Michelin-sterrenrestaurants in Europa. Zo zijn er maar liefst 18 sterren toegekend aan 15 restaurants in een omgeving van 7.400km². 3 sterrenchefs uit Alta Badia en 5 uit de omgeving staken daarom de koppen samen en creeërden sterrengerechten voor de 11 geselecteerde skihutten in de vallei.

Sta werkelijk als eerste op de latten met het  vroege winterarrangement ‘Dolomiti SuperskiPremiere’. Hiermee boek je vier dagen boeken voor de prijs van drie of acht dagen voor de prijs van zes. Het arrangement omvat een skipas en accommodatie en is geldig van 26 november, het moment waarop de eerste pistes opengaan, tot en met 23 december.

Vanaf nu kan je de berg op met de meest  milieuvriendelijke skilift ooit: eentje die draait op hooi en worteltjes en de Lagazuoi-Armentarola skipistes verbindt met de Skicaroselloregio. Stevige Pinzgauer-paarden trekken de skiërs omhoog. Pret verzekerd!

Aan afwisseling geen gebrek in Zuid-Tirol. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor bekende en minder bekende wintersporten: ijsklimmen op de Ortles/Ortler, toerskiën in het Val Sarentino/Sarntal en freeriden in Alta Badia. De meer dan 100 rodelbanen in de regio en de skigebieden op de Alpe di Siusi/Seiser Alm zijn ideaal voor de kids. Wie meer van rust houdt, trekt de sneeuwschoenen aan en kan  naar de Passo delle Erbe/Würzjoch wandelen of langlaufen op de 1.300km lange loipe-piste in  het Dolomiti NordicSki-netwerk. Voor de echte avonturiers is er nu de Giro delle Cime. Vijf  skibergen en 30 kilometer pistes langs adembenemende landschappen. De skitour loopt van Monte Elmo/Helm, via de Croda Rossa/Rotwand en Monte Croce/Kreuzberg, tot aan het nieuwe Val Comelico-skigebied en terug tot de Monte Baranci/Haunold. Onderweg passeer je de 4.5km lange Helmissimo-piste, de gigantische sneeuwman en het rendier op de Croda Rossa.

Zuid-Tirol, dat is op en top winterpret.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in