Kaunertal gletsjer ©TVB Tiroler Oberland.
Kaunertal gletsjer ©TVB Tiroler Oberland.

Afgelopen winter niet op de latten kunnen staan? Dan kun je binnenkort weer op de gletsjer terecht, bijvoorbeeld in Tirol. De eerste versoepelingen in deze Covid-tijd zijn weer een feit, en de verwachting is dat ook het internationale reisverkeer weer langzaam op gang komt.

In Tirol vind je vijf gletsjerskigebieden, en voor veel skiers zijn deze gebieden (naast indoor skien) een interessante optie om snel weer op wintersport te kunnen. Tirol biedt sneeuwzekerheid op de gletsjers tot tien maanden per jaar. Wanneer in lager gelegen gebieden de sneeuw al is gesmolten, kun je op deze gletsjers nog naar hartenlust pistekilometers maken.


De Hintertuxergletsjer is in Oostenrijk zelfs een van de weinige plaatsen waar het skiseizoen tot in de zomer doorloopt. Elk jaar trekken dan ook veel wintersporters naar Tirol om ook in het warmere seizoen hun geliefde sport te beoefenen

Volgende gletsjer skigebieden in Tirol zijn op het moment van schrijven geopend:
– Pitztaler gletsjer & Rifflsee
– Hintertuxer Gletscher

Meer informatie op de site van Visit Tirol vind je meer informatie over de andere drie Tiroler gletsjerskigebieden (Sölden, Kaunertalergletsjer, Stubaiergletsjer).

Actuele informatie ivm Covidregels in Tirol vind je op deze pagina.