tips bij het kopen van een skihelm
Hoe kies je een skihelm?

Veel wintersporters trekken voorzien van alle mogelijke bescherming de piste op, maar vergeten één essentieel onderdeel: de skihelm. Nochtans kan 85% van alle ernstige hoofdverwondingen ermee vermeden worden. Reden te meer om niet licht over je aankoop te gaan. Bovendien is er een helmplicht ingevoerd in veel skigebieden. Nu merken we wel dat de helm hoe langer hoe meer ingeburgerd raakt. Helmen zijn licht en modieus geworden en de drempel om eentje te dragen, wordt almaar lager. Skihelm kopen dus, maar hoe kies je een skihelm die bij je past?

Hoe kies je een skihelm die bij je past?

First things first

Ga na of de helm de CE EN 1077-aanduiding vermeldt, specifiek voor ski- en snowboardhelmen. Skihelmen met de EN 1078-aanduiding worden ook verkocht, maar dat is een norm voor fietshelmen!

Pasvorm

Een helm pas je best samen met je bril, een verkeerde combinatie kan gaan knellen. De omtrek van je hoofd bepaalt de helmmaat. De helm mag niet te strak zitten, maar er mag ook geen speelruimte zijn. De helm moet goed op je hoofd blijven zitten. Test dit door je hoofd heen en weer te schudden. Kijk ook of de achterkant je nek niet raakt. De minimaal twee centimeter brede kinband moet verbonden zijn met de helmschaal, niet met de voering.

Hoe kies je een skihelm die bij je past?
Hoe kies je een helm?
Comfort

Een comfortabele voering kan wonderen doen. Daarom koop je geen helm met scherpe of afbreekbare randen. Alles is best flexibel en afgerond. Een goede helm mag ook niet te zwaar zijn en moet verschillende ventilatiemogelijkheden hebben.

Horen, zien en goedkeuren

En dan is er een laatste check: controleer of je goed naar links en rechts kan kijken zonder dat de helm je blikveld belemmert. Kan je niet genoeg zien of omgevingsgeluiden niet goed horen? Dan is dit exemplaar een absolute no-go.

Hoe kies je een helm?
Hoe kies je een helm?
Skihelm kopen

Op zoek naar een skihelm of andere producten om je skivakantie compleet te maken? Neem dan een blik op onze productpagina’s. Vervolgens brengt de store-locator je in de juiste winkel.