Home Algemene info Snowboardfun vanaf drie jaar

Snowboardfun vanaf drie jaar

0
Snowboardfun vanaf drie jaar
Sneeuwsport Vlaanderen en hun Burton Riglet Park

 

Een van de grootste vooroordelen in sneeuwsport: de leeftijd waarop je kan beginnen snowboarden. Doorgaans bieden skischolen pas groepslessen aan vanaf acht jaar voor snowboard, terwijl de kindertuinen kids vanaf drie jaar wegwijs maken op de ski’s.

Jong leren snowboarden? Het kan!

Daarom reist Sneeuwsport Vlaanderen doorheen het land met het Burton Riglet Park: een snowpark op matten met de allures van een springkasteel dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen van drie tot zes jaar.


Burton Riglet Park
Sneeuwsport Vlaanderen en hun Burton Riglet Park

De kinderen krijgen er een snowboard onder hun voeten, een helm op hun hoofd en hop โ€ฆ Ze kunnen vertrekken. De lesgevers trekken de kids langs een parcours over heuvels, via kegels, over een wip, snowboarden is nog nooit zo eenvoudig geweest. Nadien worden ze beloond met een diploma en andere prijzen.

Hebben ze de smaak te pakken? Dan zijn er de Kids Days Snowboard: gratis events op de indoorbanen van Snow Valley of Ice Mountain. Hier proeven de kinderen van echte sneeuw en begint het echte glijplezier.

Win!

Bovendien maak je kans tijdens die Kids On Snow-events een โ€˜after school special snowboard packโ€™ te winnen. Er zullen drie pakketten uitgedeeld worden, dus haast je naar de indoorpistes!

Wanneer?

Er zijn verschillende stops door alle grote steden tijdens evenementen, op kerstmarkten of zelfs in shoppingcentra. Telkens wordt er in de regio een link gelegd naar een evenement op de sneeuw. Check de website, stippel uit wanneer de organisatie bij jou in de buurt komt en laat je koters ontdekken hoe leuk snowboarden is.

www.sneeuwsportvlaanderen.be/riglet