Nauders

Door de verbinding met zowel het skigebied Schöneben bij Reschen als Haideralm in Süd Tirol, biedt het skigebied Nauders een 120 kilometer aan skipistes en dit op een hoogte tussen 1400 en 2850 meter.

Het dorpje Nauders is nog vrij traditioneel van uiterlijk, waardoor het heel authentiek overkomt. Nauders is een dorpje dat onder monumentenzorg valt. Vooral de vesting van het dorp is de moeite waard op te behouden. Een bezoekje aan deze vesting is mogelijk. Het is tevens gelegen aan de Italiaanse grens en de invloeden van Italië zijn merkbaar. De pistes zijn toegankelijk door gebruik te maken van 23 liften. Vanuit het dorp zelf kan je geen lift nemen, hiervoor moet je je iets buiten het dorp begeven en heb je een wagen nodig of kan je gebruik maken van de skibus. Het gebied is vrij zonnig maar met de vele sneeuwkanonnen wordt hier aan wintersportgedaan tot ver in het voorjaar.  De sneeuwcondities is ondanks het zonnige weer toch van vrij hoge kwaliteit. Het is een gebied waar meer gevorderde skiërs of snowboarders hun gading kunnen vinden. 


Langlauf en freestyle

Je kan er ook langlaufen op speciaal hiervoor aangelegde pistes en het heeft maar liefst twee funparken in de aanbieding. Maar liefhebbers van skitochten zoeken beter een ander wintersportgebied uit. Actie op de rodelbaan is zeker een troef, maar indien je niet op snelheid gesteld bent, zijn er ook een aantal heel mooie wandelingen te maken. Gezinnen met kinderen hebben opvangmogelijkheden in het plaatselijke kinderland. Het hele gebied is heel kindvriendelijk. 

Gezellig dorp

Een verblijf in dit dorp is niet enkel leuk voor de wintersport met alle nodige accommodatie aanwezig in het dorp zelf (supermarkt, ski-verhuur, sportwinkels) maar het is ’s avonds ook leuk vertoeven . De après-ski is niet direct het uitgangsbord van Nauders, maar je hebt hier wel enkele bars waar je na een zware dag een drankje kan genieten. Een hapje eten kan dan weer een de restaurants terug te vinden in het dorp. Na een bezoek aan de vesting kan ook daar iets nuttigen in het restaurant of je kan een bezoek aan het militair museum overwegen.

Shop Lokaal
DELEN
Vorig artikelHintertux
Volgend artikelHochzillertal