The Night Train
The Night Train

Vanaf begin 2020 ga je nog makkelijker naar de sneeuw, met de nieuwe treinverbinding tussen Brussel en Innsbruck en Wenen. De nieuwe ‘Nightjet’ vertrekt op maandag en donderdag richting Oostenrijk. Terugritten vinden plaats op zondag en woensdag. De eerste trein vertrekt op 19 januari rond half negen vanuit Oostenrijk naar België. Je komt dan de volgende ochtend om 10.55 heerlijk uitgerust aan in Brussel. De reis naar Oostenrijk vertrekt maandagavond om 18.04 uur en komt de volgende ochtend rond negenen aan op de eindbestemming zodat je direct de latten onder kunt binden en topfit de pistes naar onder kunt suizen. De nieuwe verbinding is een initiatief van de Oostenrijkse Spoorwegen ÖBB.

Comfortabel naar de sneeuw

De Nightjet trein heeft plaats voor 270 reizigers, die kunnen kiezen uit een slaaprijtuig met één-, twee- of driepersoons compartimenten, een rijtuig met vierpersoonscoupés (en vier slaapplaatsen) en een couchette rijtuig (zespersoons coupés). Daarnaast rijden er twee wagons met zitplaatsen (tweede klasse). De tickets zijn beschikbaar vanaf € 29 (Sparschiene tarief) en zijn vanaf 12 november te boeken. Voor kinderen onder 15 jaar, scholen en touroperators zijn er speciale tarieven. Kijk voor meer informatie en boekingen op www.nightjet.com, www.oebb.at of www.bahn.de


Volgens ÖBB Personenverkehr AG: “Deze reis is zeer comfortabel en tijdbesparend. Bovendien reis je van stadscentrum naar stadscentrum. Vergeleken met reizen met de auto heb je geen last van files, zit of lig je comfortabel en er zijn slaapmogelijkheden terwijl de trein gewoon doorrijdt. De reis is daarnaast ook nog eens 31 keer milieuvriendelijker dan met het vliegtuig.”

Shop Lokaal