Home Nieuws Fiss Snow Pirates demoteam

Fiss Snow Pirates demoteam

0
Fiss Snow Pirates demoteam
Snow Pirates Fiss Demoteam

De Belgische Ann Verhoeven, in een niet zo heel ver verleden nog lid van het skitestteam van WintersportGids, werkt dit seizoen als skilerares in het Oostenrijkse Ladis-Fiss-Serfaus. Maar er is nog meer. Ann maakt ook deel uit van het demoteam van de skischool, Snow Pirates.

Met Snow Pirates neemt Ann deel aan de Tiroolse Demomeisterschaft, waarin de top van de Oostenrijkse skischolen in een heuse skishow de strijd met elkaar aangaan. Morgen vindt de eerste wedstrijd plaats in Sankt Anton am Arlberg. 12 maart kun je in Maria Alm voor het Oostenrijks kampioenschap terecht en op 24 april is er dan het Europese Demomeisterschaft in Samnaun.


Door de skischolen worden twee afdalingen geskied. Tijdens de eerste afdaling moet de nadruk liggen op de skitechniek. De demonstratie moet minimaal twee ritmewissels bevatten. Er worden punten gegeven voor skitechniek, dynamiek/wissel, tempo, de stop en natuurlijk hoe synchroon er wordt geskied. De tweede afdaling wordt geskied met het showelement als uitgangspunt. Er moet een zelf ontwikkelde formatie worden geskied. Het team dat de meest moeilijke show weet weg te geven wint. De jury zal beoordelen op het showelement, totaalplaatje, idee, creativiteit, techniek, stop en hoe synchroon de afdeling verliep.

UPDATE

Ondertussen heeft het Snow Pirates-team het Tiroolse Demomeisterschaft achter de rug. En of dat succesvol is verlopen. Met een overwinning mogen zij zich ‘Tiroler Meister 2016’ noemen. Van harte gefeliciteerd.

Fiss Snow Pirates Demoteam
Fiss Snow Pirates Demoteam

Hoe het Ann en Snow Pirates vergaat, foto’s en de laatste info van het Snow Pirates-team, krijg je op hun Facebook-pagina.

En om je een idee te geven wat zo’n kampioenschap inhoudt, het filmpje van vorig jaar