Home Nieuws Dutch Mountain Film Festival

Dutch Mountain Film Festival

0
Dutch Mountain Film Festival
Dutch Mountain Film Festival

Adembenemend uitzicht, opgaan in de beweging, overleven in extreme omstandigheden, continu grenzen opzoeken, oog in oog met de natuur komen, adrenalinekicks, ontnuchtering, troost en inspiratie. De bergen zijn een schatkist voor verhalen. Het Dutch Mountain Film Festival 2016 biedt een blik op de variatie aan bergverhalen. Het unieke bergfilmfestival in Limburg vindt plaats van 6 tot en met 13 maart in Heerlen, Kerkrade, Aken (D) en Vijlen.

Dutch Mountain Film Festival
Dutch Mountain Film Festival

Dutch Mountain Film Festival

Officiële filmselectie DMFF 2016
De eerste films van de officiële selectie van het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) 2016 zijn bekend. Uit meer dan 150 inzendingen is een zeer gevarieerd filmprogramma samengesteld. Films om voluit van te genieten en films die te denken geven. Zoals de documentaire ‘K2 – Touching the sky’ (2015) van de Poolse alpiniste en filmmaker Eliza Kubarska. Zij neemt vier mensen mee naar de plek waar hun vader of moeder ooit is vertrokken en nooit meer terugkwam: het basiskamp van de K2. Ook ‘Tom’ (2015) de eerste bergfilm van de jonge Spaanse filmmakers Angel Estaban en Elena Goatelli is een pareltje. Het leven van Tom staat volledig in het teken van klimmen. Met het weinige dat hij heeft, volgt hij zijn passie: in één winterseizoen de noordkant van de zes klassieke Alpentoppen solo beklimmen.


Grensoverschrijdend bergfilmfestival 

Het DMFF wordt georganiseerd in het vlakste en meest dichtbevolkte deel van noordwest Europa, waar de bergen beginnen, aan de voet van het Rijnlands Leisteenplateau. Dit middelgebergte met toppen van gemiddeld 550 meter, strekt zich uit over  Duitsland, België, Luxemburg en een klein stuk van Nederland; het uiterste zuiden van Limburg. Hier presenteert het DMFF van 6 tot en met 13 maart 2016 in Heerlen, Kerkrade en Aken (D) een uitgebreid grensoverschrijdend film programma met historische bergfilms, documentaires, featurefilms en speelfilms. De films worden ingeleid door protagonisten, filmmakers en experts op het gebied van (berg)film. Gedurende de hele week zijn er films, voordrachten, lezingen en workshops voor studenten en professionals. Hierin staat de kunsthistorische betekenis van het landschap in film en beeldende kunst, de technische aspecten van het filmen onder extreme omstandigheden, over het voorbereiden van filmprojecten en scriptschrijven of het maken van reisverslagen centraal. Het DMFF is een begrip bij filmliefhebbers en bergsporters in binnen- en buitenland. Het festival is lid van de International Alliance for Mountain Film, de organisatie ter promotie en bevordering van de berg-cinematografie.

Dutch Mountain Film Festival
Dutch Mountain Film Festival

Alle verdere info, het volledig programma en een overzicht van alle films op: www.dmff.eu