De Olympische Zomer Spelen in Londen zijn net achter de rug. Wij kijken al even vooruit naar de volgende Olympische Spelen, de winterspelen in Sochi!

De 22ste Olympische Winterspelen vinden plaats van 7 tot en met 23 februari in het Russische Sochi. De stad Moskou was al eens gastheer voor de zomerspelen in 1980, maar het is voor de eerste keer dat de winterspelen plaatsvinden in Rusland. Sochi ligt in het Kaukasus gebergte vlak tegen de zwarte Zee. De Spelen zullen zich afspelen op twee plaatsen. De bergsporten vinden plaats in Krasnaja Poljana, een plaats in de Westelijke Kaukasus ten oosten van Sochi. Alle ijssporten spelen zich af in Sochi zelf. Een aantal disciplines zullen voor het eerst op het programma van de Spelen staan, zo oa: slopestyle snowboard, half pipe en slopestyle voor freestyle skiërs en schansspringen voor vrouwen.


Een aantal Belgen zijn druk bezig met zich voor te bereiden op deze winterspelen. Komend winterseizoen komt het erop aan voor hen om te voldoen aan de normen van het IOC en het BOIC. Wintersportgids zal hen opvolgen op weg naar Sochi.

De officiële site waar je alles kan terugvinden is WWW.sochi2014.ru