Freeridegebieden in Europa
Sammy Luebke, Freeride World Tour

De Swatch Freeride World Tour is nu echt van start gegaan. Weersomstandigheden gooiden roet in het eten in Chamonix. In Vallnord-Arcalis profiteren de riders van perfecte omstandigheden.

Eerste stop: Chamonix

Het freeridemekka Chamonix had het decor voor de eerste stop van de Swatch Freeride World Tour moeten worden. Een gebrek aan sneeuw besliste daar anders over. Na erg lang wikken en wegen en een zowat dagelijks uitstellen van een eventuele competitiedag werd uiteindelijk beslist de competitie in Chamonix af te blazen en alles naar Vallnord-Arcalis te verhuizen.

Vallnord-Arcalis

De echte eerste competitiedag werd zo net afgerond. Bij de skiërs merken we met Arainna Tricomi en Drew Tabke, toch twee eerder verrassende winnaars. De regerende kampioenen snowboarders zetten hun lijn van vorig seizoen gewoon verder. Anne-Flore Marxer en Sammy Luebke rijden naar de overwinning.

De Chamonix-stop vindt, als alles goed gaat, morgenochtend vanaf tien uur plaats.

De hele competitie in Vallnord-Arcalis kan je hier bekijken. Via tags in de video kan je echter snel naar de sleutelmomenten springen.

https://youtu.be/Fgzj721Yj4A

 

De Freeride World Tour gaat in vijf stops op zoek naar de beste freerider ter wereld en dat in vier verschillende categorieën: ski heren en dames en snowboard heren en dames. Na  Vallnord Arcalis (Andorra) volgen nog Fieberbrunn (Oostenrijk), Haines (Alaska) en de finale in Verbier (Zwitserland). In een bijzonder spectaculair schouwspel wordt gezocht naar opvolgers voor Loic Collomb Patton (ski heren), Eva Walkner (ski dames), Sammy Luebke (snowboard heren) en Anne-Flore Marxer, (snowboard dames), die door het jammerlijk overlijden van Estelle Balet de titelverdediger wordt. Reken daar nog een reeks ouwe getrouwe Freeride World Tour-deelnemers en een rits supergemotiveerde rookies bij en het spektakel kan beginnen.

Alle manches van de Freeride World Tour zijn via livecast te volgen op  freerideworldtour.com , dailymotion.com , youtube.com.