vijf redenen om in de lente te skiën in Frankrijk
Lenteksiën in Frankrijk © Thomas Hytte

Wanneer je naar buiten kijkt en de zon ziet stralen denk je natuurlijk maar aan één ding: Lenteskiën. Wij geven je vijf redenen om in de lente te skiën in Frankrijk.

Vijf redenen om in de lente te skiën in Frankrijk.

1. Ideale weersomstandigheden


De Franse bergen zijn nu eenmaal nog mooier als de zon schijnt, toch? Als je in de lente naar de bergen trekt, kun je niet alleen lekker in je trui skiën, je kunt ook langer van de besneeuwde toppen genieten dan tijdens de donkere wintermaanden, want de dagen worden langer … net als de openingstijdenvan de liften!

2. Dé periode voor beginnende skiërs

Dankzij de zachtere weercondities en de rust op de pistes is de lente een optimaal seizoen om te leren skiën. Franse skigebieden spelen hierop in door speciale pakketten aan te bieden, zoals Val d’Isère, Les Gets, Les Menuires. Vanaf 20 maart 2019 krijg je bij de aanschaf van een beginnerspakket voor volwassenen (skipas, groepslessen en materiaalverhuur) een beginnerspakket voor volwassenen of kinderen gratis.

3. Gratis skiën voor kinderen

Ook de prijs-kwaliteitverhouding staat op scherp. Kinderen tot 12 of 13 jaar kunnen gratis skiën in onder andere La Rosière, ValmorelLes Arcs en Valloire! Alle info over de aanbiedingen vind je terug op de website www.skiingintospring.com/vanaf-20-maart.

Vijf redenen om in de lente te skiën in Frankrijk © Thomas Hytte

4. Ontdek iets nieuws

Zoals bijvoorbeeld toerskiën, een sport die sinds een aantal jaar in de lift zit. Waarom? Omdat in de lente de natuur stralender dan ooit is, de sneeuw nog niet gesmolten is en de routes makkelijk te volgen zijn. Helemaal iets anders: ski-joëring. Laat je voorttrekken door paarden, terwijl je geniet van het uitzicht. Een activiteit na het skiën: de Yooner. Dit lijkt op een combinatie van een slee met ski’s en is de ideale avondactiviteit na een dag op de latten.

5. Festivals

Het begin van de lente betekent in de Franse skigebieden eveneens de aftrap van het festivalseizoen. Vanaf 20 maart worden overal concerten en evenementen georganiseerd, zoals Rock the Pistes in Les Portes du Soleil, waar dagelijks concerten plaatsvinden op pop-uppodia midden in het skigebied Het Festi Val Tho (grootste electrofestival in de Alpen) zal van 17 tot 29 maart plaatsvinden in Val Thorens. In Tignes kun je helemaal losgaan tijdens Live in Tignes du Francofolies Nieuw dit jaar: het E-wax Festival in Valmorel.