de beste skigebieden voor families in Tirol
Serfaus-Fiss-Ladis - Bear's slope © Andreas Kirschner

Wanneer je op skivakantie gaat met het gezin dien je met heel wat meer zaken rekening te houden dan wanneer je een skitrip plant met je vrienden. Aan lange pistes, verse sneeuw en goeie après-ski alleen heb je nu namelijk niet genoeg. Een hostel voldoet niet qua accommodatie, er moet entertainment zijn voor de jeugd en het pisteaanbod moet waarschijnlijk wat diverser zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste skigebieden voor families in Tirol?

De beste skigebieden voor families in Tirol

Hopfgarten (Hohe Salve)


Tijdens een skivakantie in Hopfgarten komen de allerjongsten zeker niets te kort. Van spelen en ravotten in de sneeuw tot een overdekt avonturenzwembad, er is meer dan genoeg te beleven voor peuters in Hopfgarten. Bijkomend voordeel voor papa en mama is de peuteropvang. Zo kun je toch even een paar afdalingen inzetten zonder over je schouder te moeten kijken of de kids nog volgen …. En wat quality time met je partner is natuurlijk ook welkom tijdens je vakantie.

Skiwelt Wilder Kaiser (Brixental)

Van peuteropvang voor de allerkleinsten tot skischolen met kleuterklasjes, in Wilder Kaiser zijn er passende activiteiten voor iedere leeftijd. Een gezinsvakantie naar Brixental is bovendien aantrekkelijk voor de portemonnee, aangezien kinderen tot 15 jaar gratis skiën. Met maar liefst 124 kilometer aan makkelijke blauwe pistes kun je heerlijk op ski-avontuur met je kids.

Serfaus-Fiss-Ladis

Aan dieren geen gebrek in Serfaus-Fiss-Ladis. Levensgrote houten steenbokken, koeien, adelaars en schapen zijn te vinden op de Kinderschneealm. Skiën door een enorme berenkop kan dan weer op de Bärenpiste, waar ook nog een fotopoint is ingericht. Voor de speciale kinderlunch kunnen de kleintjes naar hun eigen restaurant boven aan de Kinderschneealm. Ondertussen kunnen papa en mama genieten in een hangmat of strandstoel in de relaxzone. Iets oudere kinderen kunnen hun hart ophalen in Bertas Kinderland, waar onder meer een mini funpark en tubeglidebaan te vinden zijn.

KinderKaiserland Scheffau

Genieten van het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk is misschien niet iets waar je direct aan denkt bij de beste skigebieden voor families in Tirol, maar in het 7.000 m2 grote avonturenpark van skischool Scheffau hebben de kleintjes urenlang plezier op een afgesloten terrein. Leren skiën kan al vanaf 2 jaar en daardoor komen ouders ook aan hun trekken in Scheffau.

Kinderkaiserland Scheffau © Daniel Reiter / Peter von Felbert

Kelchsau (Brixental)

Hoewel Kelchsau een klein skigebied is, is het zeker een fijn skigebied. Brede, perfect geprepareerde pistes en voordelige skipassen maken Kelchsau een ideaal gebied voor een skitrip met de iets oudere kids

Silberregion Karwendel

Wanneer je tijdens je skitrip naar Karwendel overnacht in een hotel, pension of vakantiewoning ontvangen de kids van 4 tot 12 jaar een gratis 6-daagse skicursus inclusief liftpas. En alsof dat nog niet genoeg is maken de kids ook nog eens kosteloos gebruik van huurmaterialen. Spelenderwijs ontdekken de kinderen de beginselen van het skiën maar er wordt ook genoeg plezier gemaakt op de vliegende tapijten en in het dwergenbos. Wanneer de kinderen genieten genieten de ouders en dat is hier heel makkelijk. Naast de pistes van Karwendel ben je met de skibus zo bij de panoramapistes in het Zillertal, waar meer dan 600 kilometers aan geprepareerde pistes op je wachten.

Tannheimer Tal

Een avonturendag in de sneeuw, wellness voor kids en huskyritten voor kleintjes zijn slechts enkele voorbeelden van het speciale kinderprogramma in het Tannheimer Tal. Kinderen leren spelenderwijs skiën in de zes kindergebieden die het skigebied rijk is. Kinderen tot en met vijf jaar mogen de pistes bovendien gratis verkennen met hun ouders.

Hochoetz-Oetz

Hochoetz-Oetz is geheel ingericht op kinderen, van vriendelijke ontvangst bij de liften tot een kindercrèche voor kinderen vanaf 2 jaar. De eerste bochten krijgen kids onder de knie in het WIDI Kinderland waar je in het kindertheater ook nog eens wekelijkse voorstellingen kunt bijwonen. Diverse babyliften en kindvriendelijke pistes zorgen er voor dat Hochoetz thuis hoort in het lijstje met de beste skigebieden voor families in Tirol.