Spelletjes voor in de auto ; een lange autoreis met kinderen, beste skigebieden voor families in Frankrijk
Met de kids op vakantie ©-Shutterstock

Wij Belgen gaan natuurlijk het liefst op wintersport naar Frankrijk en hoewel een skivakantie met je vrienden of vriendinnen zeker goed klinkt is een skivakantie met het gezin ook prima te doen in Frankrijk. Dat gezinnen hoog in het vaandel staan bij onze zuiderburen blijkt wel uit het feit dat er een officieel erkend ‘Familie Plus’ keurmerk is, dat aangeeft dat de bestemming uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen en dus behoort tot de beste skigebieden voor families in Frankrijk.

De beste skigebieden voor families in Frankrijk – volop keus

Lekker dichtbij

Shop Lokaal

Wanneer je op ziet tegen een lange rit met kinderen naar je wintersportbestemming kun je terecht in Gérardmer of La Bresse Hohneck, beide gelegen in de Vogezen. La Bresse is de grootste regio van het massief en naast drie skigebieden zijn er volop activiteiten in en naast de sneeuw te beleven. Gérardmer heeft dan wel wat minder kilometers aan piste maar ook hier is het prima toeven met het gezin.

Lekker ontspannen

Een skivakantie met het gezin valt zeker niet onder de categorie relaxvakanties en wanneer je niet helemaal uitgeput terug wilt komen kies je best voor een bestemming waar het wellnessaanbod ruimschoots aanwezig is. De beste skigebieden voor families in Frankrijk die ook nog eens uitblinken qua wellness zijn Serre Chevalier en Saint-Gervais Mont-Blanc. Serre Chevalier heeft een ideale ligging ten opzichte van de zon en ontspannen is eenvoudig in haar dertien dorpen. Ook tijdens een verblijf in Saint-Gervais Mont-Blanc is het goed toeven. Het dorp staat natuurlijk al sinds jaar en dag bekend als kuuroord en het uitzicht op de Mont-Blanc biedt ook wel enige ontspanning.

Walhalla voor kids

De kinderen moeten natuurlijk genoeg te spelen en ravotten hebben, zeker ook naast de pistes. In Megève of Courchevel is er zowel op als naast de pistes volop entertainment voor kids zodat vervelen niet aan de orde is. Beide gebieden zijn ingericht op gezinnen en er gelden ook nog eens speciale tarieven voor gezinnen. Ook naast de pistes hoeft de kroost zich geen moment te vervelen want het aanbod op het gebied van sport en spel is ruim aanwezig.

Moderne resorts

Voor wie met het gezin wilt verblijven in grote moderne resorts bieden bekende plaatsen als Alpe d’Huez, Les 2 Alpes of Val Thorens natuurlijk meer dan genoeg aan voor het gezin maar ook resorts als Montchavin les Coches, Le Corbier en Valmorel passen prima binnen de categorie groot en modern. Valmorel is verbonden met Doucy-Combelouvière en het grootste skigebied van de Tarentaise biedt haar gasten meer dan 3.600 hectare aan ski- en wintersportactiviteiten. Le Corbier is gelegen in het hart van skigebied les Sybelles en door de onderlinge verbindingen heb je hier ruim 310 kilometer aan pistes tot je beschikking. Wanneer we je vertellen dat Montchavin les Coches midden in het immense skigebied Paradiski ligt is verdere uitleg over het aantal pistekilometers eigenlijk overbodig.

Alle informatie over het Familie Plus label en gebieden die het keurmerk mogen voeren vind je op de website van France Montagnes.