#PureAlpes
Serre ponçon © Bertrand Bodin

Onder de noemer #PureAlpes lanceerde het samenwerkingsverband PACA, tussen de Franse regio’s Provence, Alpes en Côte d’Azur, onlangs een nieuwe themacampagne met een duidelijke boodschap: ‘niets is ontspannender dan eenvoudig en gezond genieten in een van de puurste delen van Europa, de zuidelijke Alpen.’

Puur natuur, puur genieten, puur alles

Tijdens een verblijf in de departementen Hautes-Alpes, Alpes-de-Haute-Provence en Alpes-Maritimes geniet je van schone lucht, helder licht, pure zon, zuivere meren, valleien, natuurparken, aardige mensen en nog veel meer. Dat alles wordt dan ook duidelijk uitgedragen in de nieuwe campagne en het uitgebreide zomerprogramma.

#PureAlpes: Rijk gevuld zomerprogramma

Van een wandelroute door de Haute-Provence, met als thema “Art en Chemin” (kunst en natuur), tot een groot evenement in juli en augustus, ter ere van het tiende jaar dat Vaubans architectonische meesterwerken in Briançon en Montdauphin op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. En van een e-mountainbiketocht naar verschillende forten tot Mexicaanse muziek in de Ubaye-vallei, maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven in de zuidelijke Alpen. Als fietsliefhebber zit je daar helemaal goed wanneer je een spannende bergrit uit de Tour de France mee wilt pikken, maar je kunt natuurlijk ook zelf de strijd aangaan met cols zoals de Galibier of de Izoard.

De Col Izoard © DunCan-MacArthur