Davos Klosters
Davos Klosters

Vijf losse skigebieden, dat maakt samen het skigebied Davos Klosters. Het Parsenn-gebied, dat Davos met Klosters verbindt is daarvan het grootste. Andere gebieden zijn Madrisa, Pischa, Jakobshorn en Rinerhorn.

Alle mogelijke wintersporten

Het mag duidelijk zijn dat dit mooie skigebieden zijn die voor vele wintersporters geschikt zijn. Een nadeel dienen we echter aan te stippen: het zijn veelal losse skigebieden. Davos Klosters is overigens de hoogst gelegen stad in Europa. Met skipistes die gaan tot 2844 meter hoogte is het voor alle wintersporters – skiërs, snowboarders, sneeuwschoenwandelaars en andere – een uitstekend gelegen en wel heel erg mooi skigbied. Zelfs liefhebbers van heel erg hoge snelheden komen in Davos Klosters aan hun trekken op een van de vijf bobsleebanen.

Après-ski

Zwitserland wordt niet vaak geassocieerd met après-ski. Dat is in Davos-Klosters wel even anders. Avondmensen worden hier op hun wenken bediend. Van rustieke herberg tot topgastronomie in sjieke restaurants, van hotelbar tot disco. In Davos is het simpelweg onmogelijk niet in contact te komen met après-ski. Heb je centen in overvloed, breng dan een bezoekje aan het casino in Davos.

DELEN
Vorig artikelLes Quatre Vallées
Volgend artikelSankt Moritz