finale van de Freeride World Tour 2019 in Verbier

De spanning loopt al aardig op in Verbier. Nog drie nachtjes slapen en dan is hij er: de finale van de Freeride World Tour 2019. Het neusje van de zalm uit de freeridewereld tekent present op de top van de legendarische Bec des Rosses. Dat het een feestje wordt, staat vast.

Na haar onvergetelijke run in Andorra eerder deze maand staat de podiumplaats van Marion Haerty (FR) vast. Drie andere kroontjes liggen vanaf 23 maart nog voor het grijpen in Verbier, de hotspot voor wie op zoek is naar uitdagende offpiste. De stop in Verbier staat onder de riders dan ook bekend als de meeste technische en veeleisende van het hele FWT-seizoen. Starten doen ze bovenaan de Bec des Rosses, op 3223 meter hoogte. De aankomst ligt op 2700 meter. Dat is een drop van 500 meter, met een hellingsgraad van 60°!


Alle toeschouwers en bezoekers (dat zullen er opnieuw zo’n 6000 zijn) gooien de benen los tijdens het Xtreme Verbier Party Festival, met top bands, DJ’s en party’s à volonté. Event Village is zoals gebruikelijk neergestreken in het centrum van Verbier. Hier kan je op grote schermen de riders zien gaan, en gaan… en gaan!

Tune in voor de live stream op www.freerideworldtour.com en www.redbull.tv.

#DROPIN #FWT19