Kort interview extreem skier Rembert Notten

Rembert Notten heeft al een jaar of zeven het Belgisch record schansspringen op zijn naam staan, maar de Peak Performance-atleet is vooral een gepassioneerde en rasechte freeskier. Wil je hem aan het werk zien? Surf dan even naar Poederbaas Media en geniet van de episodes uit Create Your Signature, Down The Powderline of Ride with you. Wij doen het vandaag met een korte Q&A.

Hoe beviel het als jurylid van het Poederbaas Freeride Festival vorige week?


Rembert Notten: “Het was een zeer interessante ervaring. Persoonlijk heb ik al vaker freestylewedstrijden gejureerd, maar freeride is toch net wat anders. De overall impressie heeft een zeer hoge waarde bij freeride. Daarnaast maken mijn collega juryleden het zeker ook een zeer aangename beleving.”

Waar was je het meest van onder de indruk?

“Het niveau van de snowboarders! Om eerlijk te zijn lag het niveau van de boarders zeer dicht op elkaar en ook het niveau zelf was tijdens het Poederbaas Freeride Festival van een verbazingwekkend hoog niveau. De condities waren bovendien om van te dromen zo goed. Combineer die twee en je weet dat je goud te zien krijgt.”

Rembert Notten

Zelf ben je een echte freeskier. Waarom ligt daar je passie?

“Ik ben een freeskier met een passie voor de sneeuw en de bergen. Het is omdat ik met skiën ben begonnen en me goed voel op de latten dat ik meer ben gaan skiën. Eens in de zoveel tijd is het dan ook grappig om een snowboard onder de voeten te binden.”

Hoe ziet jou ‘off’ season eruit?

“Tijdens mijn zomer offseason-periode ben ik werkzaam als projectleider op grote festivals. De adrenaline van boven op de berg verplaatst zich dan naar de druk om een klus klaar te krijgen en als dit dan eenmaal gelukt is, is de euforie gelijkaardig.”

Welke freeskidromen hoop je nog te kunnen waarmaken?

“Op dit moment zijn er nog geen plannen, zoals elke skiër leef ook ik van seizoen tot seizoen en wachten we nieuwe ideeën af tijdens de zomer. Maar ik zou graag nog een soort van wereldroadtrip willen maken naar verschillende skigebieden op verschillende continenten.”

De snelle Q&A

Wie moeten we na het NK zeker in het oog houden?
Loïc Isliker
Waarop mogen we je op café trakteren?
Blonde Leffe
Als je een paar maanden wil verdwijnen ga je naar…?
Canada
De beste drop ooit was in?
Galena, in Canada
Je favoriete ski- en kledingmerk?
Salomon QST 118 – Peak Performance
Waar kunnen we je volgen?
@rembertnottenextremeskier of via facebook.com/Rembert-Notten-Extreme-skier