Freestyle en freeride in Les 2 Alpes
Les Deux Alpes - Bruno Longo

Les 2 Alpes is Europa´s top wintersportbestemming en staat wereldwijd op de tweede plek qua aantal gasten (na de VS). Nu is Frankrijk sowieso mateloos populair onder wintersporters, getuige ook het verbluffende aantal van 325 skiresorts die het land rijk is. Het resort ligt in Val d’Isère en heeft 1,2 miljoen wintersporters per dag en wanneer wij denken aan Les 2 Alpes komen termen als jong, dynamisch en sportief meteen in ons op. Bovendien garandeert het skigebied ons (nagenoeg) year-round wintersport door haar hoge ligging (toppen op 3600 meter) en de mogelijkheid tot kunstmatige besneeuwing. Ook naast de reguliere pistes zijn er volop mogelijkheden in het gebied: Freestyle en freeride in Les 2 Alpes zijn mateloos populair.

Freestyle en freeride in Les 2 Alpes

Les 2 Alpes heeft een oppervlak van 415 hectare met meer dan 200 kilometer piste en bevindt zich tussen de 1300 en 3600 meter hoogte. Maar liefst 60 % van de pistes zijn geschikt voor beginnende en gevorderde skiërs. Bovendien geldt ´the higher you go, the easier the runs are´ zeker in Les 2 Alpes. Maar freestyle en freeride in Les 2 Alpes is ook mateloos populair. Maar liefst 25 % van de bezoekers zijn snowboarders, waar het landelijke percentage zo rond de 10 % ligt.

De afdalingen zijn verdeeld in 5 sectoren: Mont de Lans (1,300 meter), Vallée Blanche (2,100 meter), Les Crêtes (2, 100 meter), La Fée (2,600 meter) en de gletsjer tussen de 2,900 and 3,600 meter.  Overigens kun je in het ganse gebied tot de voordeur van je accomodatie skiën. Daarnaast geldt: Freestyle en freeride in Les 2 Alpes is onderdeel van het DNA van het gebied.

Freestyle en freeride in Les 2 Alpes: Freeride

Wanneer jij wilt freeriden zit je zeker goed in Les 2 Alpes. Je vindt er meer dan 800 hectare aan off piste terrein waar je geniet van maagdelijke witte sneeuw. Het gebied raadt echter aan om altijd met een professional off piste te gaan, vanuit veiligheidsoogpunt. In Les Vallons de la Selle daal je 7 kilometer af met een hoogteverschil van 2100 meter, waarbij je vertrekt bij de D&ome de la Lauze (3568 meter) en eindigt in St. Christophe, waar je zeker even moet pauzeren bij het authentieke La Cordée. Met een busritje ben je zo in Venosc, vanwaar je de gondel terug naar het skigebied neemt. La Meije is een legendarische 3982 meter hoge bergtop en is dan ook een must wanneer jij van freeride houdt. Een vertical drop van 2150 meter zorgt voor een adrenalinerush zoals je deze nog niet kent. In het DVA park kun je overigens gratis leren hoe je met een lawinepieper om moet gaan, voordat je off piste gaat.

Snowpark (c) OT Les 2 Alpes

Freestyle en freeride in Les 2 Alpes: Freestyle

Beginnende freestylers kunnen hun sprongen oefenen op de permanente Big Air Bag van 15 x 11 meter. Na je sprong land je op een mega luchtkussen waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over blauwe plekken. Geoefende freestylers kunnen hun hart ophalen in de half pipe of in een van de freestyle parken die geschikt zijn voor verschillende niveaus. Zo bestaat het Easy Park uit mini pipes, rails, en picknicktafels. Park Avenue is geschikt voor Jib, waar de modules bestaan uit oude bushokjes, taxi’s en grote kickers. In het Slopestyle park vindt je vier grote kickers die je prachtig achter elkaar kunt rijden. In Park de l’Envers vindt je medium kickers en rails op alle niveaus. Natuurlijk kun je lekker chillen met een pintje en bbq op je ligstoel in de Cool Zone. Check zeker ook de website van het Snowpark en Freestyle Land.