skiën in België, skibanen in België, indoor skipistes in België

Indoorskipistes zijn de perfecte plek om je voor te bereiden op de wintersport en de Belgische indoor skibaan Ice Moutain in Komen bewijst al 20 jaar lang een perfecte plek te zijn voor de eerste stappen op de sneeuw of de voorbereiding op de wintersport.

Ice Mountain door de jaren heen

De skipiste opende haar deuren in 1999 met een skipiste en een restaurant. Het bedrijf ontstond vanuit de overtuiging dat mensen die op wintersport vertrekken en niet over dezelfde ervaring beschikken als de rest van het gezelschap , er voordeel uit kunnen halen om voor vertrek te oefenen, zodat ze tijdens hun vakantie ten volste kunnen genieten. In 2006 werd de skihal uitgebreid met een extra skipiste, een tweede restaurant en een vergadercomplex.In 2009 werd het aanbod verbreed door de toevoeging van vier paintballterreinen. In 2011 werden de ingang en het kantoorgedeelte vernieuwd en werd er een wintersportstore met professioneel materiaal toegevoegd. Sinds 2014 kun je in Ice Mountain ook terecht in het klimpark voor een avontuur op grote hoogte.


Indoor wintersport bij Ice Mountain

Bij Ice Mountain kun je als beginnend wintersporter je eerste ervaringen op de sneeuw opdoen op de oefenhelling van 85 meter. Als gevorderd skier is het zeker ook prima toeven in Komen, op de piste van 210 meter. Op die manier is het overdekte wintersportcomplex ideaal voor de voorbereiding op die week in de Alpen. Bij de lange piste kun je gebruik maken van twee sleepliften om de top te bereiken en op de oefenhelling heb je de keus tussen een sleeplift en een roltapijt. De temperatuur is overigens rond de -6 graden Celsius, dus warme kleding en handschoenen zijn verplicht. Heb je nog nooit eerder op de latten gestaan? Dan zul je een introductieles moeten reserveren. Zo leer je in ieder geval de basisbeginselen.