Kaltenbach
Kaltenbach

Groot voor de kleintjes

Wintersportvakanties blijven een dure vorm van ontspanning. Zeker voor wie kinderen heeft, is de keuze van de bestemming cruciaal: betaalbaar, goed van kwaliteit én met een uitgesproken aanbod voor kinderen. Wij zochten en vonden in Kaltenbach een station op kinder- én portefeuillemaat. Glij even mee het Hochzillertal binnen.

Het is druk aan het dalstation van de gondelbaan. Te vroeg om aan de après-ski te beginnen, dus haasten we ons naar het bergstation, net boven de boomgrens, waar we een fraai uitzicht voorgeschoteld krijgen van onze stek voor de komende dagen. Aan de ene kant wacht net voorbij de Wimbachkogel het eerder rustige skigebied met de Kristalhütte, aan de andere kant de Marchkopf met de Wedelhütte, en nog verder het sportieve Hochfügen. De Sonnenjetzetellift brengt ons nog een eind hoger, waar we onze eerste sporen trekken in de perfect geprepareerde sneeuw. Meteen valt op dat het Hochzillertal zich eerder op de minder ervaren skiër richt. Hier weinig of geen halsbrekend steile pistes, maar wel veel brede, zacht glooiende blauwe en rode hellingen. Als naar een magneet worden hier doordeweekse skiërs aangetrokken. Veel Nederlanders en Vlamingen, horen we als we ons in de verwarmde zetellift Schnee Express richting Kristalhütte laten voeren.


Kaltenbach
Kaltenbach

Gezellig voor kids

Dat je hier waar krijgt voor je geld, merken we als we een pasta binnenslurpen in de Kristalhütte, aan het zuidelijkste puntje van het heerlijke skigebied. Betaalbaar, zowaar, ook al is de Kristalhütte een sjiek ogende middagstopplaats. Wat ons ook opvalt, zijn de vele kinderen op de piste. Kinderen zijn belangrijk voor het Hochzillertal, wordt ons duidelijk gemaakt als we een uurtje later door de gezellige Zwergerl Club sloffen. Het Hochzillertal maakt een erezaak van een groot aanbod voor kinderen. Alleen al aan het middenstation zijn er twee kinderskischolen en er is gratis kinderopvang op de piste, ook voor wie géén skiles volgt.

Kaltenbach
Kaltenbach

Keuze te over

Skipassen zijn er hier op maat van elke skiër. Je kan een dagpas kopen voor het skigebied Hochzillertall (Kaltenbach + Hochfügen), maar je bent beter af met de Superskipass Zillertal (Hochzillertal + Zillertal Arena (Zell, Gerlos, Grims) + Mayrhofen + Hintertux). Die is goed voor 668 kilometer Tirools skiplezier. The Sunday Times bombardeerde het Zillertal tot het beste skigebied van Oostenrijk.

Kaltenbach
Kaltenbach

Families kunnen hun kinderen vanaf vier jaar in de skischool aan het bergstation van de gondel in goede handen achterlaten. De infrastructuur is perfect en de begeleiding uitstekend. De Zwergerl Club is er voor niet-skiënde kinderen.

Kaltenbach
Kaltenbach

Tekst: Aart De Zitter/Foto’s: Thomas De Boever