Home Skigebieden Familie-skigebieden Ladis-Fiss-Serfaus

Ladis-Fiss-Serfaus

0
Ladis-Fiss-Serfaus

Ladis-Fiss-Serfaus zijn eigenlijk drie dorpjes boven het Inntal in Tirol, met elkaar verbonden door een gemeenschappelijke wintersportregio. De afgelopen jaren werd Ladis-Fiss-Serfaus meerdere malen bekroond als meest gezinsvriendelijke regio in de Alpen. Wij rijden naar het hoogst gelegen van de drie, Serfaus. Het is een bijzonder mooi en net dorp waar alles gloednieuw lijkt. Al vele tientallen jaren drukt het wintertoerisme zijn stempel op Serfaus. Door het toenemende verkeer keurde de gemeenteraad in 1983 de bouw van een heuse metro met luchtkussentechniek goed. Een metro in een klein bergdorpje, het blijft vreemd maar hij werkt wel snel en perfect en de vele skiërs maken er dankbaar gebruik van.

Het berenhotel in Ladis-Fiss-Serfaus

Met kinderhotel Bär kunnen we het niet beter treffen. Hotel Bär, en zijn dierenvriend Löwe, zijn niet enkel prachtige hotels met alle mogelijke denkbare luxe, een lekkere en verzorgde keuken en een knap ingerichte bar. Het zijn ook heuse kinderparadijzen. We zijn amper geïnstalleerd of er staat reeds iemand in zwempak aan de deur te trappelen. Een binnen- en buitenzwembad met glijbaan, sauna en wellnessfaciliteiten, … zorgen voor ongekende pret. De binnenspeeltuin wordt aan een grondige inspectie onderworpen. En goedgekeurd. Het hotel biedt eveneens mogelijkheden tot kinderopvang. Eigenlijk kan je met een gerust hart je kinderen hier de hele dag achterlaten – spelen en eten – terwijl de ouders gaan skiën. Maar ook aan de rust van de ouders is gedacht. De kamers zijn ruim, kinderen krijgen hun eigen kamer die voorzien is van een prima werkende babyfoon. Dat maakt dat je niet elke avond vastgeketend zit. Maar ook eens kan genieten van een heerlijke maaltijd of een slaapmutsje in de bar.


Kinderen koning in Ladis-Fiss-Serfaus

De skiverhuur loopt gesmeerd. Zelden zo snel en vlot bediend geweest voor huur van ski’s, stokken, botten en een helmpje. Kindermascotte Murmli, de reuzenbever verwelkomt de kinderen en stelt hen meteen op hun gemak. Op de Kinderschneealm ontfermt een Nederlandse monitrice zich echter prima over de kinderen. En laat dat al meteen al een groot voordeel zijn, de kinderen krijgen op speelse wijze les in hun eigen taal. In een mix van spel en les leren zij hun eerste bochtjes en de ploegtechniek op de sneeuw aanleren. Comfort, amusement en verscheidenheid zijn de sleutelwoorden. Voor de kleinsten zijn er een sprookjesdorp, dierenpark en dinobos, … maar ook perfecte transportbanden om hen snel en veilig terug bovenaan hun oefenpiste te krijgen. In totaal is er in Serfaus-Fiss-Ladis zo’n 125000 m² uitsluitend voor kinderen gereserveerd. Ben je al wat groter en kan je beter overweg op ski’s of board, dan worden de mogelijkheden er alleen maar groter op. Op de Murmlitrail of de Berenpiste skiën de kinderen (en de ouders) doorheen tunneltjes, beren of bevers, tussen houten dieren of gaan ze de grote beer uit zijn winterslaap wekken. Funparks voor kinderen, sneeuwscooters, Indianenland, winterspeeltuinen, schommels, draaimolens, … de opsomming is eindeloos.  ‘s Middags wordt er gegeten in de coolste kinderrestaurants van de Alpen. ‘Murmlirest’ en ‘Starrest’ onderstrepen eens te meer de leidende positie van Serfaus-Fiss-Ladis op het gebied van wintervakanties voor gezinnen. In de vier verschillende gedeelten (sneeuwpaleis, voorraadkamer, woongrot en ‘Kristallpalst’) eten, rusten en spelen de kinderen. ‘Starrest’ is een uniek belevenisrestaurant voor kinderen vanaf zes jaar. Zeven verschillende ruimtes zijn sfeervol en thematisch ingericht. In de ‘Freestyle’ springt een coole skiër van de wanden af, terwijl de ‘Time Warp’ een wervelende tijdsreis door de geschiedenis van het skiën biedt. De stoeltjes variëren van oude gondels over stoeltjesliften of zelfs een heuse pistenbully.

DSC_7235
Ladis-Fiss-Serfaus

Mama en papa

Met de kinderen de hele dag in goede handen, geeft dat natuurlijk de ruimte aan de ouders om zelf op ontdekking te gaan. Serfaus-Fiss-Ladis is met meer dan tweehonderd kilometer een groot skigebied dat zich zowel op beginners als gevorderden richt. Moderne en snelle liftinstallaties brengen ons in een mum van tijd naar de favoriete pistes. De zwarte Pezidabfahrt bijvoorbeeld, waar verse sneeuw in een prachtig mooi landschap ons opwachten. De pistes rond Masnerkopf, met 2828 meter de top van het gebied, zijn uitdagend maar wel perfect geprepareerd. Die middag houden we halt in de Ski Lounge in Serfaus. Skibotten worden geruild voor vilten pantoffels, verfijnde gerechten worden geserveerd en nagenieten doen we in een van de zithoeken naast de open haard. Een stijlvol toprestaurant met uniek uitzicht. In Fiss kijken we verwonderd naar de Crystal Cube. De glazen reuzenkubus op 2600 meter hoogte biedt ruimte aan acht personen en het fingerfood is overheerlijk. We nemen de Almbahn in Fiss, opgevrolijkt met afbeeldingen van bergdieren die tijdens de rit hun verhaal vertellen. Onze adrenaline-verslaving lozen we op de Fisser Flieger. Een vlieger wordt achterwaarts aan een stalen kabel omhoog getrokken. 47 meter boven de grond wordt de vlieger losgelaten en zo zweef je aan 80 kilometer per uur over de Möseralm. Net naast de Fisser Flieger kies je met de Skyswing voor nog meer kicks. Deze reuzenschommel bezorgt je een vrije val van pakweg twaalf meter hoogte.

DSC_7240
Ladis-Fiss-Serfaus

Ladis-Fiss-Serfaus is een wintersportkinderparadijs. Alles staat in het teken van kinderen en families. En terwijl de kinderen hun eerste pasjes in de sneeuw zetten of zich verder perfectioneren op ski’s of snowboard, kunnen de ouders in alle rust genieten van het uitstekende skigebied.

DSC_7257
Kids hebben het naar hun zin in Ladis-Fiss-Serfaus

Tekst en foto’s: Jurgen Groenwals