Freestyle en freeride in Les 2 Alpes
Les Deux Alpes - Bruno Longo

Het skigebied van Les deux Alpes is gelegen in de Franse Alpen. Je vindt hier maar liefst tweehonderd kilometer aan pistes. Het skigebied bestaat uit twee gedeeltes.

Verschillende skimogelijkheden

 In Les Deux Alpes heb je keuze uit twee gedeeltes, zo is er Les deux Alpes 1650 en Les Deux Alpes 1800. Beide gedeeltes zijn geschikt voor freestylers en startende skiërs. Je vindt in Les Deux Alpes bijna 120 kilometer aan blauwe pistes. De overige 100 kilometer pistes zijn ongeveer gelijk verdeeld over de groene, rode en zwarte pistes. Wil je liever wat uitdaging, dan is er in Les Deux Alpes ook een snowpark. Het Freestyle-land is ook goed voor een beginnende freestyler, je vindt er namelijk verschillende lijnen. Van airbag tot kickers tot Superpipe, je vindt het hier allemaal. 


Na het skiën 

Wil je eens wat anders doen dan skiën dan heb je in Les deux Alpes verschillende mogelijkheden. Wil je het bij sneeuw– en ijspret houden dan kan je gaan schaatsen, met de hondenslee of met de sneeuwscooter een ritje maken. Ook kan je hier genieten van een goede massage of sauna. Meer avontuur? Dan is paragliding misschien iets voor jou. In Les Deux Alpes is er ook mogelijkheid tot een bruisende après-ski. Je vindt er namelijk verschillende barretjes net aan de piste, in het dorp zijn er ook nog verschillende mogelijkheden tot een bruisende après-ski. Wil je liever rustig iets gaan eten dan kan dit ook, je vindt er namelijk verschillende lekkere restaurants.

Families welkom

In het skigebied van Les deux Alpes is het voor families ook zeer goed. Je vindt er namelijk verschillende activiteiten die je met het hele gezin kan gaan doen. Zo kan je gezellig gaan zwemmen of bowlen. Of wat dacht je van een lawinestimulator. Voor een beginnende skiër is het iets moeilijker met de verschillende steile dalafdalingen.