Leysin
Leysin

Leysin is een ski- en snowboardgebied dat vooral geschikt is voor beginnende wintersporters en kinderen. Met 100 kilometer aan pistes en 17 liften is het gebied gemiddeld qua grootte en zijn er weinig mogelijkheden om tochten te ondernemen.

Overzichtelijk

Deze afdalingen kleuren voornamelijk blauw, maar zijn heel mooi. Het gebied is heel overzichtelijk waardoor je weinig schrik moet hebben dat de kinderen hier verloren skiën of boarden. Het gebied wordt zeer goed onderhouden en er is toch wel voldoende variatie aan soort afdalingen. Dit gebied ligt in Waadt en het dorpje Leysin ligt aan de rand van het wintersportgebied. Het dorpje is vooral gekend als kuuroord met zonnetherapie als basis. Het skigebied is minder gekend, maar zeker ook interessant door de beperkte wachttijden aan de liften. Dit gebied, ook wel gekend als het “balkon van de Vaud Alps komt boven boven het Rhônedal uit. Je kan er een blik werpen op de Jura, de Mont Blanc, Walliser Alpen of de Berneralpen maar ook op het Meer van Geneve. 

Shop Lokaal

Het gebied is natuurlijk ook heel interessant doordat je vanuit Leysin gemakkelijk naar andere naburige ski-oorden kan trekken. Meer ervaren skiërs of snowboarders (Leysin telt in verhouding heel veel snowboarders onder zijn bezoekers)  gaan bijvoorbeeld op zoek naar Les Diablerets , de Col du Pillon. Wanneer deze ervaren rotten toch verkiezen in Leysin te blijven dan is dit vooral door de off-piste mogelijkheden. Tussen de bomen door in poedersneeuw naar beneden zoeven, blijft een leuke ervaring. Freestylers gaan eerder op zoek naar het snowpark waar men zich kan uitleven in de beschikbare halfpipe. Langlaufers kunnen genieten van een aantal kilometer loipes. Na een dagje inspanning, kan je nog genieten van de rodelbaan. Je kan het glijden in de sneeuw ook een inwisselen voor een dagje wandelen door de mooie natuur van de bergen. 

Groot dorp

Het dorpje Leysin is vrij groot waardoor de afstanden vanuit het logement (buiten het centrum) vrij groot is naar de pistes. Voor après-ski fanaten is Leysin ook niet de beste keuze. Naast de leuke restaurants, is er weinig uitgaansmogelijkheid.