My Val Thorens Serenity
Snow Yoga (c) C.Ducruet - OT Val Thorens

My Val Thorens Serenity is de nieuwe filosofie van skigebied Val Thorens waarin het welzijn van iedereen centraal staat. Tijdens een vakantie wil je natuurlijk vooral gezellig samen zijn met vrienden en familie en genieten is dan ook prioriteit. Talrijke activiteiten, gericht op mannen en vrouwen, sportievelingen en levensgenieters hebben als doel een stimulans te creëren om goed voor jezelf en je naasten te zorgen.

My Val Thorens Serenity: voor ieder wat wils

 

  1. Kennismaking

De My Serenity gids, geschreven door dokter Philippe Rodet,  is gratis af te halen in het VVV kantoor en alle accommodaties en bestaat uit 16 stappen met kleine oefeningen om te ontspannen en stress te beheersen.

  1. Het verminderen van stress

Ski instructrice Caroline Vincent is tevens therapeute in de Chinese geneeskunde en biedt haar gasten een bijzondere ervaring door toerskiën te combineren met Qi Gong. Het doel is energie te laten circuleren in het lichaam door ademhaling en bewustzijn.

  1. Voeding

In tal van restaurants worden ‘healthy’ gerechten geserveerd. Zo kun je in restaurant Super Nova genieten van vitaminecocktails, ontbijtgranen van het huis en vetarme chocoladetaarten en kun je je antioxidanten aanvullen met de desserts van rode vruchten en groene theesoorten in l’Alpen Art.

  1. Verlaag je hartslag

In de vallei van Lou geniet je van de ongerepte natuur. Je komt er door off-piste te skiën of een sneeuwschoenwandeling te maken en eenmaal aangekomen adem je de berglucht in van een rustgevend landschap. Overnachten kan in de berghut met 32 slaapplekken.

  1. Voor jong en oud

Ook aan het welzijn van de allerjongsten is gedacht. Zo kunnen de allerkleinsten van 3 tot 6 jaar samen met hun ouders kokkerellen. Door samen desserts zoals cheesecake of mugcakes met chocolade en banaan te maken worden de smaakpapillen van de kleintjes gestimuleerd.

IJsduiken in Val Thorens (c) Andy Parant
  1. Lachen

Dat lachen gezond is, is al jaren bekend. Een nieuwe snake glisse met 10 zitplaatsen zorgt voor gegarandeerd plezier met het hele gezin of de hele vriendengroep. Een parcours van 6 kilometer met 700 hoogtemeters garandeert plezier voor iedereen en bij het vallen van de nacht wordt er gezellig nagepraat onder het genot van een glas glühwein.

  1. Yogi

Middels een 30 minuten durende yoga sessie worden stretching en ontspanning in de open lucht met elkaar gecombineerd. Wanneer je daarna je ski’s onder bindt begin je de dag met een heerlijk ontspannen gevoel waardoor je veel relaxter op de latten staat.`

  1. Een frisse duik

Een duik in een bevroren meer staat garant voor een moment van adrenaline waarbij je tegelijkertijd geniet van serene rust en een indrukwekkend spel van licht en luchtbellen.