Odlo vindt functioneel sportondergoed opnieuw uit

De Zwitserse onderneming met Noorse wortels vindt zichzelf opnieuw uit en zorgt voor innovatief vuurwerk. Met een beproefde functionaliteit, indrukwekkend design en een verrassende samenwerking met Zaha Hadid Design drukt de specialist in onderkleding Odlo zijn stempel op het winterseizoen 2018/19.

Odlo benadrukt op een indrukwekkende manier haar ambitie om één van ‘s werelds beste merken te zijn op het gebied van performance sportkleding en vervult ten volle haar rol als vernieuwer. De ‘engineers of active layers’ ontwikkelen in principe alles vanaf de huid: meer bepaald op het gebied van het functionele sportondergoed legt de marktleider in het volgende seizoen nieuwe standaarden vast.

De nieuwe generatie sportondergoed

Odlo biedt voor elke activiteit en elk type sportbeoefenaar de juiste baselayer. Het uitgebreide gamma sportondergoed voor de winter 2018/19 steunt op de volgende vier pijlers: Odlo Futureskin, Performance Blackcomb, Performance Warm en Natural (+) Kinship. Het is overduidelijk dat de nieuwe samenwerking met Zaha Hadid Design het sportondergoed van Odlo in vol ornaat doet stralen.

  • ODLO FUTURESKIN – engineered to inspire

In Zaha Hadid Design vond Odlo een samenwerkingspartner die dezelfde passie voor nauwkeurigheid, schoonheid, prestatie en vernieuwing deelt. De architectuur van de ‘koningin der ronde vormen’ Zaha Hadid wordt, net zoals Odlo, gekenmerkt door verschillende lagen met naadloze overgangen. Als resultaat van de buitengewone samenwerking stelt Odlo de exclusieve baselayerlijn Odlo Futureskin. De beperkte oplage omvat vijf baselayers: longsleeve shirts en broeken voor dames en heren, alsook een unisex facemask. Daarmee kreeg Odlo ook de impuls voor het nieuwe organic bodymapping concept

—-> Het bouwplan voor de organic bodymapping wordt door het menselijke lichaam bepaald. Bij sportactiviteiten op koude dagen heeft elke plaats op het lichaam verschillende behoeften op het gebied van bescherming tegen het weer, isolatie, transport van vocht en bewegingsvrijheid. Om aan deze deels tegenstrijdige eisen te kunnen beantwoorden met één kledingstuk, werkt Odlo met functionele organische zones. Daar waar bepaalde zones isolerende eigenschappen hebben, zorgen andere zones dan weer voor een bijzonder actief ademproces. Daarbij komen nog zeer elastische structuren aan de knieën en ellebogen, om dankzij het innovatieve 360° motion design een onbeperkte bewegingsvrijheid te garanderen. In tegenstelling tot de traditionele bodymapping lopen deze verschillende zones vloeiend in elkaar over – en dit allemaal zonder banden, naden of inzetstukken. De unieke naadloze overgangen kunnen dankzij de uitgebreide knowhow van ODLO met de seamless breitechnologie worden uitgevoerd.

  • PERFORMANCE BLACKCOMB – engineered to excite

Een sportief statement! De sterke modieuze vormgeving en de unieke functionaliteit van de sportondergoedlijn Performance Blackcomb trekken elk seizoen opnieuw de aandacht. Voor het winterseizoen 2018/19 is het design geïnspireerd op de naadloze en vloeiende composities van Zaha Hadid. Performance Blackcomb overtuigt echter niet enkel door het opvallende uitzicht, maar ook door de organic bodymapping-technologie. De seamless constructie met de vloeiende overgang in de verschillende functionele zones volgt het bouwplan van het menselijke lichaam. Performance Blackcomb houdt de modebewuste sporter warm, ademt en biedt een onbeperkte bewegingsvrijheid.

  • Odlo Performance WarmPERFORMANCE WARM – engineered to perform

Performance Warm is zonder meer functioneel sportondergoed en “made to perform”, zoals de naam al aangeeft. De lijn Performance Warm baseert zich eveneens op het organic bodymapping principe, waardoor een optimale temperatuurregeling en bewegingsvrijheid gegarandeerd kunnen worden. De lijn beschikt over unieke zweettransporterende en sneldrogende eigenschappen en is daardoor de eerste keuze voor competitiesport op koude dagen. De atletische vormgeving van de Performance Warm lijn weerspiegelt op indrukwekkende manier het organic bodymapping principe.

  • NATURAL (+) KINSHIP – engineered nature

Natural (+) Kinship is een must voor enthousiaste milieubewuste sporters die houden van een aangename outfit. De superzachte kwaliteit van het materiaal met 57% extrafijne merinowol zorgt voor een uniek draagcomfort. Daardoor sluit de stof zeer goed aan op de huid. De mix van functionele en natuurlijke vezels houdt geurtjes tegen en zorgt voor een optimale regeling van de lichaamstemperatuur – op koude en op warme dagen. Natural (+) Kinship staat ook voor een zeer veeleisende seamless jacquardopbouw, wat betekent dat de patronen niet worden gedrukt maar door naadloze breitechnologie worden verwezenlijkt. De vormgeving van de Natural (+) Kinship lijn is gebaseerd op de Noorse wortels van Odlo. Odlo geeft traditionele Scandinavische breipatronen een nieuwe interpretatie voor een onopvallende en moderne look.

Alle producten zijn verkrijgbaar in de betere outdoorzaak of op www.odlo.com.