Portes du Soleil-Matthieu Vitré
Portes du Soleil-Matthieu Vitré

650 kilometer pistes, verspreid over Frankrijk en Zwitserland, dat is in een notendop de skigebieden van Portes du Soleil. Oorspronkelijk was dit skigebied gescheiden door de landsgrens, sinds de jaren zestig werd het met elkaar verboden en groeide zo een van de grootste skigebieden ter wereld. Het grootste gedeelte van het skigebied bevindt zich op Frans grondgebied.

Grootste ter wereld

650 kilometer pistes, dat bezorgt je de titel van grootste skigebied ter wereld. Vergeleken met Les Trois Vallées is in Portes du Soleil het hoogste punt hier slechts 2466 meter hoog en is er een aantal pistes niet via liften met elkaar verbonden. De skibus komt soms ter hulp. Even snel van de ene naar de andere uithoek skiën of snowboarden, zit er niet zomaar vlug in. Leuk hieraan is dat het enorme skigebied toch zijn karakter van verschillende kleinere wintersportdorpen behouden heeft. Bovendien hebben het Franse en Zwitserse gedeelte hun eigenheid behouden. Voor het Franse gedeelte betekent dat vaak moderne hoogbouw en moderne, snelle liften waarbij alles gericht is op wintersport. In Zwitserland staat het voor charmante en authentieke dorpjes waarbij de rust vaak nog primeert.

Families of kilometers

Ga je met de familie, dan zit je hier gebeiteld. Ben je een pure kilometervreter, dan zit je hier eveneens gebeiteld. Er zijn verschillende mooie dagtochten te maken. Zo kun je van het Zwitserse Champéry via het Franse Châtel naar Torgon skiën. Of van het Zwitserse Champoussin naar het Franse Les Gets. Of maak met behulp van het skiplan je eigen route doorheen het immense skigebied. Portes du Soleil heeft voor iedereen wel wat te bieden. Er zijn behoorlijk veel relatief eenvoudige pistes zodat ook de minder geoefende skiër of snowboarder hier toch heel erg mooie tochten kan maken. Ook de sterke skiër of snowboarder kan zich prima uitleven in Portes du Soleil met een aantal van de steilste afdalingen van Europa.

DELEN
Vorig artikelParadiski
Volgend artikelAlpe d’Huez – Grand Domaine
Freerider // poederjager //