Als je op skivakantie gaat, hoort daar ook een beetje lekker eten bij. Wij gingen op zoek naar een aantal klassieke gerechten uit de Alpen die je zeker eens geproefd moet hebben.
Racletten in Zwitserland
Zwitsers eten graag gesmolten kaas. Bij raclette wordt een halve bol kaas onder een vuur gehouden, zodat het bovenste laagje smelt. Die laag wordt dan vakkundig op een bord geschraapt. Het kaasgerecht wordt meestal gegeten met gekookte aardappelen in de schil, wat augurkjes en zilveruitjes.
Tartiflette in Frankrijk
Tartiflette is afkomstig uit de streek van de Savoie. Het gerecht bestaat uit een aardappel gratin met Reblochon kaas, uitjes en spekjes. De aardappelen moeten zo dun mogelijk gesneden worden, zodat de smaken er goed kunnen intrekken.
Polenta in Italië
Polenta is een dikke warme pap gemaakt van maïsgriesmeel. Omdat Polenta een beetje flauw van smaak is, wordt de pap vaak opgediend met een tomatensausje. Als de Polenta afkoelt wordt de pap stijf. Deze kan dan in plakken gesneden worden en koud gegeten worden.
Smakelijk eten!