Seppe Smits en Sebbe De Buck zijn internationale top in het snowboarden. Ook dit jaar.

 

Slopestyle Seiser Alm

Het verdikt: Sebbe zette in zijn tweede poging zijn beste run weg: switch backside lipslide, 270 to switch boardslide to 360 out, hardway 270 to fakie, cab 720 tail off the toes, switch backside 1260 indy, frontside double cork 1080 mute. Dit leverde hem een prachtige derde plek op, voor Billy Morgan!

Seppe had zijn beste run onmiddellijk bij zijn eerste beurt laten noteren: backside lipslide to fakie, cab 180 backside 360 out, backside 270, frontside 900 mute, cab 1260 stalefsh, backside 1260 mute. Zijn back to back 12 had een cleanere uitvoering dan de run van Jamie wat niet de Engelsman, maar onze landgenoot de overwinning opleverde. 


Eén en drie op een World Cup Slopestyle! Een prachtige prestatie van onze jongens. Dit zal hun zelfvertrouwen ongetwijfeld een boost geven voor de vele wedstrijden die er nog aan komen dit seizoen. Daarenboven, opnieuw een stap dichter bij de kwalificatie voor de volgende Olympische Spelen.

sebbedebuck-seiseralm-2017Air & Style Los Angeles

De Air & Style Series, drie snowboardwedstrijden big air, tellen niet mee als selectiewedstrijden voor de Spelen, maar staan bij de snowboarders hoog aangeschreven. Alle toppers stonden dus aan de start van de halve finales, zondag nacht. Spijtig genoeg zonder Sebbe! Hij blesseerde zich aan de enkel en kwam niet meer in actie. 

Seppe zijn eerste sprong (een backside triple 1440 indy) was meteen goed voor 87.3 punten en een tweede plek in de tussenstand. Dat het opnieuw een finale van een hoog niveau ging worden, werd onmiddellijk duidelijk toen bijna iedereen diezelfde triple kon landen. In de tweede run leek Seppe onzeker op de afzet en kwam zijn cab 12 iets te veel op zijn tail uit. Niet enkel Seppe leek wat moeilijkheden te ondervinden, ook bij de rest van de riders kwamen de rotaties slecht uit. Een paar riders later viel het verdikt, Seppe kon zijn plek “verzilveren” en werd tweede.

banner-as-la-2017-840Seppe Smits voor de tweede keer Wereldkampioen Slopestyle

Een blue bird hemel, met super warme temperaturen! Dit maakte de finales best zwaar voor de 8 vrouwen en 16 mannen die de kwalificaties op donderdag hadden overleefd. Het werd snel duidelijk dat niet iedereen zijn draai kon vinden in de slush, die het parcours toch wel flink vertraagde.

Een signature backside double 10 nose, fs 9 mute op de side hit, swbs double 10 mute en cab 12 stale… gestompt, picture perfect heet zoiets. Ons hart ontplofte zowat toen de fatale rail opdoemde. De battle ship werd aangereden… en verwoest… verwoest met bs450 out, door een machine. Het Andalousisch balkonnetje mocht nog een switch ollie half cab 50-50 to back 3 ontvangen. Vanuit zulke omstandigheden en een moeilijke eerste run deze prestatie leveren, een grootse prestatie! Het zijn enkel de beste die zich kunnen aanpassen aan deze omstandigheden en hun rotaties in de zachte slush kunnen stompen.

De spanning blijft, er moeten nog 4 riders droppen. Wanneer Carlos Garcia Knight faalt op de kickers, weerklinkt opnieuw die oerkreet en weet ook Seppe het: t’is binnen!

Sebbe, een prachtige vierde!

Dubbel gevoel, net voor Seppe indropt. Als we na deze run aan het juichen zijn, dan verliest Sebbe zijn podium. Kiezen is verliezen. Sebbe had een goede eerste run gereden met een toe-side rotatie en zijn signature swbs12. Van de jury kreeg hij een mooie score, die hem een tijdje eerste plek opleverde. Net naast het podium, maar een prachtige prestatie van onze boomlange elite rider. 

2actiess-seppesmits-wk-sierranevada-2017-b4d35aac37