Foto - Skigebied Willingen
Foto - Skigebied Willingen

Versoepeling in Hessen maakt opening skigebied mogelijk. Eigenlijk had niemand er meer in geloofd: maar de laatste wijzigingen in de Corona-regelgeving geven skiërs nieuwe perspectieven. Voor het eerst dit seizoen mogen de liften en pistes in Willingen open. Skiën op verschillende pistes met kunstsneeuw is mogelijk.

Vanaf aanstaande maandag 8 maart start het skiplezier in Willingen met gecontroleerde en gecoördineerde hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Het goede nieuws werd gebracht aan de gezondheidsafdeling en plaatsvervangend districtsbestuurder van het district Waldeck-Frankenberg, Karl-Friedrich Frese. “We zijn gewoon blij”, zegt Jörg Wilke, woordvoerder van het skigebied, blij met de kans om de winter een beetje “voor de deur” te hebben: “Sport in de frisse lucht onder de gegeven omstandigheden, daar willen we voor instaan.”


Skiën is mogelijk van 8.30 uur tot 16.30 uur. Dagelijks op de Köhlerhagen K1, Sonnenlift, de Ritzhagen en de dorpsweide. De pistes worden geprepareerd en voor het eerst in het seizoen kunnen sneeuwfanaten zich verheugen op alpine wintersport. Twee stoeltjesliften, twee sleepliften en de lopende banden worden geopend. Skiërs kunnen ook gebruik maken van de voorbereide verbindingslift tussen de K1- en Sonnen-liften. Rodelmogelijkheden zijn er op de dorpsweide.

Gasten kunnen de tickets die ze nodig hebben online kopen op www.skigebiet-willingen.de. Met de online vouchers is het skiticket veilig voor de geselecteerde dag. Resterende kaartjes zijn ook verkrijgbaar bij de kassa’s van de lift, indien nog beschikbaar. Sporters kunnen de loketten vinden in de directe omgeving van de parkeerterreinen en liften van Köhlerhagen, Sonnenlift, Dorfwiese en Ritzhagen.

Avondskiën vanaf dinsdag
Vanaf dinsdag start ook het avondskiën – de hele week door. De K1 en Sonnenlift schitteren in felle schijnwerpers vanaf 18.30 uur. Wintersporters kunnen tot 21.45 uur de piste afdalen. Masker is verplicht op en in de lift. Mond- en neusbescherming in de vorm van medische maskers of FFP2 maskers is verplicht in de wachtruimtes, kassa’s en op en in de lift zelf. Op de piste zelf is het dragen van een masker niet verplicht vanwege de grote afstandsmogelijkheden. Toiletten zijn open en er is voldoende parkeergelegenheid.

Kabelbaan is geopend voor wandelaars
De kabelbaan van Ettelsberg gaat vanaf maandag ook weer open nadat deze meer dan vier maanden inactief is geweest. Vanaf 9.00 uur kunnen wandelaars dagelijks met de kabelbaan naar de 838 meter hoge Ettelsberg. Per kabine zijn twee personen uit andere huishoudens toegestaan, gezinnen worden samen vervoerd volgens de huidige richtlijnen. De Hochheideturm blijft gesloten vanwege de Corona-verordening.

Kijk voor alle actuele informatie op www.skigebiet-willingen.de

Vanwege het verminderde aantal tickets als gevolg van de pandemie, wordt aanbevolen om tickets vooraf online te kopen, vooral voor het avondskiën en in het weekend.