Eigenlijk is een winters berglandschap alleen al voer voor een weldadige vakantie: de gezonde lucht, mooie natuur, machtige toppen en dito uitzichten. Wie wellness graag met een grote W geschreven ziet, doet hier ongetwijfeld ideeën op. Een eigenzinnige selectie van WintersportGids van vier keer deugddoende wellness.

Weldadige bergen

Cauterets (Frankrijk)

De vloer heeft de kleur van jade, de muren zijn van keien en het is er groot, erg groot. 2600 vierkante meter om precies te zijn. Behalve thermale binnen- en buitenbaden zijn er in Les Bains du Rocher, aan de rand van het familievriendelijke dorp Cauterets in de Franse Pyreneeën, ook massagebaden, jacuzzi’s, sauna’s, stoombaden, een kleurenthera- pievertrek en behandelingsruimtes voor verwennerij op maat. Het centrum staat ook bekend om zijn kuren en therapieën. De combinatiepas Aquaschuss kost ongeveer 200 euro per persoon en is goed voor een zesdaagse skipas en vijf sessies van twee uur in de spa.


Hoogte: 1850 – 2350 m // Aantal km piste: 40 // Aantal liften: 18 // www.bains-rocher.fr, www.cauterets.com

Serfaus-Fiss-Ladis (Oostenrijk)

Als een van de pioniers van de wellnessbeweging in Oostenrijk probeerde hotelier Alois Schalber te bedenken hoe hij het verblijf van zijn gasten zo uniek mogelijk kon maken. Zo ontstond een totaalconcept van gezonde voeding, beweging, ontspanning en een bewuste omgang met de natuur. Onvergetelijk is het genoegen om buiten in het 34° warme zoutwaterbad rond te dobberen met uitzicht over besneeuwde bergtoppen, terwijl de kids zich binnen uitleven op de glijbaan of in goede handen zijn bij de kinderoppas. Voor een intiem familie-onderonsje boek je de privéspa.

Hoogte: 1200 – 2800 m // Aantal km piste: 190 // Aantal liften: 48 // www.shalber.com, www.serfaus.com
Weldadige wellness
Weldadige wellness

Winterberg (Duitsland)

Perfect voor een weekendje wintersport & wellness en als er sneeuw ligt, dicht bij de deur. Het viersterren Avital Resort in Winterberg herbergt een stijlvol en tegelijk gemoedelijk wellnesscentrum van 360 vierkante meter, met een zwembad, diverse sauna’s en een kleine fitnessstudio. Massages en schoonheidsbehandelingen zijn ook beschikbaar. Kleinschalig en dus perfect om heerlijk tot rust te komen.

Hoogte: 639 – 809 m // Aantal km piste: 45 // Aantal liften: 21 // www.avital-resort.com, www.winterberg.de

Seiser alm (Italië)

Over de wintersportkwaliteiten van Zuid-Tirol hoef je niet te twijfelen en over het wellnessaanbod al evenmin. Een aanrader is het volledig uit massief hout opgetrokken Hotel Urthaler op de Alpe di Siusi/Seiser Alm. Hier vinden bezoekers verspreid over 700 vierkante meter en twee verdiepingen een panoramabad met een buitenbad en een uitgebreid aanbod aan wellnessbehandelingen gebaseerd op producten van kruidenexpert Dr. Joseph Vitalis.

Hoogte: 1060 – 2518 m // Aantal km piste: 58 // Aantal liften: 22 // www.seiseralm.com, www.suedtirol.info
Weldadig wellness
Weldadig wellness

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan onze verhalen over Brides-les-Bains, Kals en Ovronnaz nog even terug.