Valmorel
Valmorel

Het skigebied van Valmorel is gelegen in Le Grand Domain in de Tarentaise-vallei. Dit skigebied is gelegen tussen 1400 meter en 2250 meter hoogte. Vanuit het dorp ben je overal zeer snel. Het dorp bestaat uit klassieke huisjes in de vorm van chalets. 

Pistes

Dit gebied telt 95 kilometer aan pistes met vooral blauwe pistes, zo is meer dan de helft blauw. Als beginner ben je hier dus zeker goed met een ruime keuze aan blauwe pistes. Ben je absolute beginner dan kan je natuurlijk lessen nemen. Deze lessen worden ook in het Nederlands gegeven. In je ski’s stappen en wegglijden, dat kan je hier. Ook zijn er in Valmorel verschillende wandelroutes, zo kun je kiezen uit meer dan 50 kilometer aan wandelpaden. 


Après-ski en ontspanning 

Voor een echte après-ski hoef je hier niet te zijn maar er zijn wel vele barretjes en lekkere restaurantjes waar je kan genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Ben je het skiën even beu dan kan je genieten in alle rust en warmte van een rustgevende massage of sauna in de wellness mogelijkheden. Liever iets actief doen? Geen enkel probleem. 

Kinderen 

Ben je met heel het gezin op skivakantie dan is Valmorel zeker geen probleem. Je hebt hier namelijk voor de allerkleinsten een kindercrèche. Zijn de kinderen al iets ouders dan kan je ze naar de opvang brengen waar ze ook de eerste knepen van het skiën leren. Ook is er een oefenweide waar de kinderen van harte kunnen oefenen en zijn er speciale kinderliften voorzien. Met je gezin zit je hier dus zeker en vast goed.