Wintersport in Duitsland © DZT, Susanne Bayer, Schwarzwald Tourismus
Wintersport in Duitsland © DZT, Susanne Bayer, Schwarzwald Tourismus

Zodra de eerste sneeuwvlokjes vallen heet winterland Duitsland gezinnen én ervaren skiërs van harte welkom. Wintersport in Duitsland is dan ook ideaal: dichtbij, betaalbaar en écht een sneeuwvakantie. De 20 wintersportgebieden in Duitsland lenen zich uitstekend voor snelle afdalingen, sportieve langlauftochten en prachtige winterwandelingen. Tel daar de après-ski in gezellige stubes bij op en je krijgt de wintersportfavoriet van iedereen op gemiddeld 5 uur rijden.  

Wintersport in Duitsland: Wit in het Zwarte Woud

Met ruim 70 bergen die hoger zijn dan 1000 meter, ligt er ook in warmere winters voldoende sneeuw om te langlaufen, te wandelen in de sneeuw, te skiën en te rodelen. Langs de Schwarzwaldhochstraße in het noorden van het Zwarte Woud en op de pistes rondom de 1493 m hoge Feldberg in het Hochschwarzwald zijn er veel ski- en langlaufmogelijkheden voor de liefhebbers.


Skivakantie op de Zugspitze

Met meer dan 100 kilometer aan skipistes biedt de Zugspitzregio diverse superlatieven. Het is het enige gletsjerskigebied in Duitsland en bevindt zich op de 2962 meter hoge Zugspitze, de hoogste berg van de Beierse Alpen. De Dammkar-afdaling in Mittenwald is de langste freeridepiste in Duitsland, de Laber-Nordhang in Oberammergau de steilste. Voor langlaufers is een netwerk van pistes beschikbaar van in totaal 650 kilometer, winterwandelaars profiteren van 390 kilometer aan geprepareerde wandelroutes.

Wintersport in Duitsland voor sportievelingen

De bekende Beierse vakantieplaats Inzell ligt in een zonnig dal in de Chiemgauer Alpen, omgeven door hoge bergen en kristalheldere meren. Zowel in de zomers als in de winter is er veel te beleven. Van langlaufen, alpineskiën en sneeuwschoenwandelen tot snow tubing, nordic walking en sleeën, het kan er allemaal! Er zijn prima geprepareerde langlaufpistes (80 km), goed onderhouden winterwandelpaden (52 km) en in het kindersneeuwpark met oefenweide kunnen de kinderen zich lekker uitleven. De bewoners van Inzell houden ook van feesten en tradities en zetten zich actief in voor het behoud van de Beierse cultuur. Daar horen ook de warme gastvrijheid en karakteristieke lekkernijen bij. Beleef de Beierse charme in dit sportieve familiedorp!

Laat je verrassen op: www.germany.travel/winter

Wintersport in Duitsland © DZT, Inzell in den bayrischen Alpen, www.inzell.de
Wintersport in Duitsland © DZT, Inzell in den bayrischen Alpen, www.inzell.de

 

728x90 ISPO 1