Les Menuires biedt betaalbare ski-in/ski-out

03/09/2023

 

Als je op zoek bent naar de meest betaalbare uitvalbasis in het hart van alle actie, ben je in Les Menuires aan het juiste adres. Het dorp ligt namelijk midden in Les 3 Vallées, een van de grootste skigebieden ter wereld, en biedt directe toegang tot 600 pistekilometers, een seizoen lang sneeuwgarantie en de luxe van skiën tot de voordeur.

Foto’s: Les Menuires, Vincent Lottenberg

Ja, de gebouwen uit de jaren 70, die volgens de een ‘parels van het brutalisme’ zijn en volgens de ander ‘de Bijlmer van de bergen’, staan er nog steeds.

De laatste decennia heeft het dorp echter een enorme transformatie ondergaan. Nieuwe appartementsblokken, houten chalets en de elegante klokkentoren van Yves de Preval duiken tussen de hypermoderne skiliften op, terwijl de 1640 m2 grote avant-garde galerij La Croisette ter gelegenheid van haar 60ste verjaardag een complete make-over kreeg.

Altijd sneeuwzeker

Les Menuires staat bekend om zijn sneeuwzekerheid. Dankzij de hoge ligging (1850 m) en de moderne sneeuwinstallaties is er altijd genoeg sneeuw, zelfs tot diep in april. Dit maakt het een van de meest sneeuwzekere bestemmingen voor wintersportliefhebbers. De ligging in Les 3 Vallées betekent dat je toegang hebt tot een enorme variatie aan pistes, van gemakkelijke groene en blauwe afdalingen tot uitdagende (donker)rode en zwarte pistes.

Er een favoriet uitpikken, is lastig. De legendarische blauwe Bouquetin is bereikbaar via een van de snelste gondelliften van Frankrijk, een belevenis op zich, terwijl de Jérusalem beginners hun inspanningen meteen beloont met een adembenemend uitzicht en nog steeds geschiedenis schrijft (in WO II verborgen de Savoyaarden langs deze route Joodse kinderen in schuren). Moeilijker zijn de rode Fred Covili en uiteraard de zwarte Dame Blanche en de beroemde Léo Lacroix, genoemd naar de gelijknamige Olympische medaillewinnaar.

Skiën tot de voordeur

Wat Les Menuires onderscheidt van lager gelegen betaalbare bestemmingen, zijn de ski-in/ski-out-mogelijkheden. Dit betekent dat je direct vanaf je accommodatie de piste op kunt. Geen gedoe met bussen of lange wandelingen; je stapt letterlijk de deur uit en start je skidag. Dit maakt de vakantie niet alleen eenvoudiger, maar zorgt er ook voor dat je meer tijd op de piste doorbrengt, minder tijd verliest aan logistiek en de laatste shuttle terug niet kan missen.


Les Menuires is ook een uitstekende keuze voor gezinnen. Het resort draagt trots het Famille Plus-label en pakt ook uit met de Family Flex Pass (6 dagen skiën voor de prijs van 5). Het kindertarief geldt voor kinderen t/m 17 jaar. Er zijn tal van activiteiten voor kinderen, speelterreinen zoals het Boukty Park en avontuurlijke sleehellingen, waaronder Speed Mountain. Met de obligate en meer dan verdiende raclette of een andere Savoyaardse specialiteit sluit je elke skidag op gepaste wijze af.

https://lesmenuires.com/nl

Eens wat anders?

  • Ga sleeën op de Roc ’n Bob, een parcours van 4 km met 22 bochten en 450 meter hoogteverschil.
  • Beleef nog meer fun in de Pixel Area (smowpark en boardercorss), het Friendly Natural Park (bumps, races en een discovery trail) of de Liberty Ride zones (veilig offpiste).
  • Check de evenementenkalender. Er is elke maand wel wat: tweewekelijkse Thursday Night Shows, de Week van de Wijnbouwers, de Troffe van Hoop, het Friendly Menuires Festival, Yogiski en meer.

Les Menuires in het kort

  • Hoogte: 1850 m
  • Skigebied: Les Menuires – St. Martin (1450 – 1850 m)
  • Pistes: 160 km, waarvan 99 km groen of blauw, 44 km rood en 16 km zwart
  • Troeven: veel waar voor je geld, ski-in/ski-out, midden in Les 3 Vallées
  • Route: ca. 9,5 u rijden, 1,5 u met het openbaar vervoer, of ca 1 u 25 vliegen en verder met de bus (3 u)
  • Wist je dat… Les Menuires al sinds 2022 het Green Snowflake Label voor innovatie en duurzaamheid draagt?

Highlight

100% sneeuwzekerheid in Ahrntal/Valle Aurina

17/09/2023
Omringd door maar liefst 80 bergtoppen van meer dan 3000 meter biedt Ahrntal/Valle Aurina een...

SkyAlps start vluchten tussen Antwerpen en Bolzano eerder op

22/08/2024
Dankzij SkyAlps vlieg je vanaf 18 december opnieuw rechtstreeks tussen Antwerpen en Bolzano/Bozen. En da’s...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief