3 Zinnen Dolomieten – een winterbestemming voor connaisseurs

17/09/2023

 

In het hart van de Dolomieten ligt 3 Zinnen Dolomieten, een skigebied voor wintersporters en fijnproevers. Het skiresort pakt uit met hypermoderne kabelbanen en een unieke mix van avontuur, ontspanning en culinaire verwennerijen. Dat alles in een adembenemend Unesco Werelderfgoed-decor.

Drie prachtige valleien

Skiërs van elk niveau kunnen op vijf onderling verbonden skibergen terecht. Of je nu een beginner of expert bent, met 115 kilometer aan perfect geprepareerde pistes is er voldoende keuze. Dankzij de moderne liftinfrastructuur zijn de wachttijden bovendien minimaal. Een topbeleving is het verkennen van de drie prachtige valleien, met voortdurend uitzicht op de iconische Drei Zinnen.

© wisthaler.com

Genieten in stilte

Een blauwe hemel en frisse lucht? Dan gaat er (behalve skiën) niets boven een sneeuwschoen- of winterwandeling door het prachtige landschap. Geniet van de stilte van de natuur, stop bij gezellige berghutten en bewonder de ongerepte schoonheid van dit gebied.

© wisthaler.com

Meer avontuur

Wie op zoek is naar wat meer avontuur, kan op dinsdag- en vrijdagavond op de Helmberg nachtskiën en rodelen onder de sterrenhemel van 19 tot 22 uur. Afspraak in de nieuwe outdoorbar Proseccheria aan het topstation!

© wisthaler.com

Tips!

  • Verken de kerstmarkten. In Innichen en Toblach tooien de kerstmarkten van eind november tot 6 januari het dal in een feestelijke sfeer. Ideaal voor een gezellige après-ski!
  • Maak van culinair genieten een kunst. De keuken is een zalige mix van mediterrane en alpiene smaken en legt sterk de nadruk op regionaliteit en duurzaamheid.
  • Ontdek de culturele verscheidenheid van de regio tijdens een dorpswandeling langs pittoreske kerkjes en bezienswaardigheden, of een bezoek aan musea en tentoonstellingen.

www.dreizinnen.com

© wisthaler.com

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

3 Zinnen Dolomieten – een winterbestemming voor connaisseurs

17/09/2023
In het hart van de Dolomieten ligt 3 Zinnen Dolomieten, een skigebied voor wintersporters en...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief