Julie De Leeuw wint BK Skicross
Julie De Leeuw wint BK Skicross

De nieuwe editie van het BK SkiX brengt de jeugd bij de jongens en alle dames samen op dezelfde course: het ‘Toura’ Snowpark van Les 2 Alpes tijdens Snowjam.

Dames

Julie De Leeuw, de jongedame uit Gavere brengt haar skills uit het alpine skiën mee naar het Belgische Kampioenschap Skicross. En dat loont. Bij de kwalificatie was er al geen houden aan Julie De Leeuw die met voorsprong de snelste tijd liet noteren. Bijgevolg kon ze in alle heats (met haar rode bib, als eerste de startpoort kiezen. Sara Roggenman, kersvers Belgisch kampioene reuzenslalom, verzilvert met verve haar tweede tijd uit de kwalificatieronde. Jana Caremans pakte op haar eerste skicross wedstrijd meteen verdienstelijk brons.


Jongens U16

Bij de jeugdreeksen bij de jongens kon iedereen vanaf leeftijdscategorie U16 en jonger een gooi doen naar de titel. Quillan Bruers die tijdens het seizoen inzette op skicross en onder meer de zevende plaats behaalde in het eindklassement van de Zwitserse Audi Skicross Tour zette de beste kwalificatietijd neer. Robin Wyffels en Arthur Cannaerts volgden in het tijdsklassement. Franklin Vandevelde, nog ‘maar’ U14 wist de vierde tijd te halen en plaatste zich zo voor voor de super finale jeugd. 

BK Skicross Quillan Bruers
BK Skicross Quillan Bruers

Alle resultaten.

 
  Dames 
  1 2 3
Senioren & U21 Marie Van Daele  Arne Van Daele Jolien Smet
U16 Julie De Leeuw Sara Roggeman Jana Caremans 
U14 Noa Spoelders  Fien Bourbon Nore Kerkhofs 
 U12 & U10 Naya Van Puyvelde  Julie Vandaele  Emma Geerick 

 

 
  Jongens – jeugd 
  1 2 3
U16 Quillan Bruers  Arthur Cannaerts Victor Baeten
U14 Franklin Vandevelde Jarne Werckx Nando Kuylen 
U12 Emiel Baeten  Laurens Bynens Seppe Appels 
 U10 Siebe Appels  Robin Mannès Emiel Demaeijer 

 

Bron: Sneeuwsport Vlaanderen

Shop Lokaal