Freeride World Tour Vallnord

Crunch time in het ministaatje Andorra! Nog een nachtje slapen en dat gaat stop 4 van de Freeride World Tour van start. Een belangrijke wedstrijd, want de punten die hier geraapt worden zijn bepalend! Voor de titel én voor de qualificatie voor de finale in Verbier in 2020.

Het weerswindow voor deze wedstrijd is vastgelegd op 2 tot 8 maart. Maar de organisatie bevestigde vandaag dat de condities perfect zijn en er morgen meteen wordt gestart.

De wedstrijd in Fieberbrunn vorige week plaatste Markus Eder (IT), Victor De Le Rue (FR), Arianna Tricomi (IT) en Marion Haerty (FR) op het bovenste schavotje in hun categorie. De local wildcard gaat naar Thomas Rich, die zijn streekgenoten en de andere deelnemers ongetwijfeld een showtje zal laten zien.

En voor wie Vallnord nog niet kent: het is een klein, maar fijn skigebied, dat vooral bekend staat om zijn eersteklas snowparken. Drie sectoren – Pal, Arinsal en Arcalis – zorgen voor voldoende variatie, zeker voor de maat van dit gebied. En bij goede sneeuw is de offpiste zalig. Maar dat zal je morgen wel zien!