ISPO Award 2021 - Diract Voice - Ortovox - Picture Ortovox.com
ISPO Award 2021 - Diract Voice - Ortovox - Picture Ortovox.com

In de categorie “Snowsports Hardgoods” won Ortovox Diract Voice de ISPO Award 2021. De Ortovox Diract Voice belooft snellere hulp bij lawine-ongelukken. In een noodgeval kunnen seconden ertoe doen, en snelheid is van essentieel belang bij het redden van lawineslachtoffers.

De reddingswerkers zelf zijn vaak gestrest of zelfs geschokt, het zoeken in onbegaanbaar terrein is een uitdaging. De Diract Voice lawinezender begeleidt reddingswerkers naar begraven slachtoffers met duidelijke gesproken instructies, leidt de gebruiker naar het doel en versnelt het zoeken en redden van begraven slachtoffers.


Voor Ortovox CEO Christian Schneidermeier is de onderscheiding Product van het jaar vooral een bevestiging: “We willen bergsporten veiliger maken, daar staat Ortovox voor. 40 jaar geleden zorgden we voor een revolutie in het zoeken naar lawineslachtoffers met het eerste apparaat met dubbele frequentie. Met de nieuwe Diract Voice presenteren we nu weer een nieuwe innovatie die, met zijn eenvoud en intuïtieve bediening, nog betere ondersteuning biedt om in geval van nood zo snel mogelijk begraven slachtoffers te vinden. We zijn erg blij dat de nieuwe ontwikkeling bekroond is met Product van het jaar en bevestigt dat het intensieve ontwikkelingswerk zijn vruchten heeft afgeworpen.

Meer informatie op de website van Ortovox

Ortovox Diract Voice: De eerste lawinepieper met spraakopdrachten
Lawine-nooduitrusting krijgt een grote update met de nieuwe DIRACT VOICE van ORTOVOX, aangezien het ‘s werelds eerste lawinepieper met spraaknavigatie is. Het is buitengewoon gemakkelijk te gebruiken en geeft duidelijke spraakopdrachten bij het zoeken naar personen onder een lawine. Tijd is alles, levensreddende seconden maken het verschil tussen leven en dood in geval van een lawine. De slimme antennetechniek zorgt ook voor een optimaal bereik. Hiervoor ontving het nieuwe lawinebaken ook de ISPO Award voor Product van het Jaar.