Kandertal Tourismus: Kandersteg
Kandertal Tourismus: Kandersteg

Het kleine Kandersteg heeft wereldberoemde bezoekers gekend: Alexander Dumas, Picasso, Mark Twain maar ook Lenin hebben allemaal ooit in Kandersteg gelogeerd. Het skigebied gelinkt aan Kandersteg, het Kandertal, is klein maar fijn. 

Charmant dorp

De 14 kilometer pistes liggen slechts tussen 1200 meter en 1900 meter hoogte en zijn bereikbaar met amper 6 liften. De toeristen die naar hier komen zijn op zoek naar een leuke omgeving met mooie en moderne accommodaties. Zelfs de oudere gebouwen van Kandersteg zijn in goede staat en heel mooi om te verblijven. Zij worden tevens gecharmeerd door de geschiedenis die dit dorpje gekend heeft en uiteraard door de immens mooie omgeving. De geschiedenis toont aan dat het dorp onderdeel was van een gevaarlijke handelsweg (aan het noordelijke gedeelte) over de Simplonplas. Kandersteg was dan ook de plaats (al in 1510) waar de handelaren eerste nog konden komen bidden alvorens deze risicovolle weg aan te vatten over de Alpen. De kerkklok van toen (gegoten in 1541) is nog steeds de kerkklok die vandaag op nieuwjaarsdag geluid wordt. Nadien is het uitgeroeid tot een meer toeristische trekpleister doordat een bezoekende arts de mooie kanten ontdekte en deze voor de bewoners van Kandersteg uit de doeken deed. De arts benadrukte toen dat de berglucht gezond was, want toen rond 1860 helemaal geen aanvaarde opinie was. Dat was de start van meer toeristische bezoeken onder andere twee Engelsen en een Amerikaan die de Blümlisalp kwamen beklimmen. Fritz Ogi slaagde op heel jonge leeftijd erin de top van deze 3663 meter hoge berg te bereiken. Hij bleef hier hangen en richtte berggidsen vereniging op. Het bezoek van Mark Twain volgde in 1878, hij beschreef Kandersteg in “A Tramp Abroad”. Ondertussen werd Kandersteg heel welvarend en beleefde een mooie economische groei waardoor er extra accommodaties voor toeristen werden gebouwd. De wintersportattracties zijn opgestart met curling en vervolgens uitgegroeid tot wat er nu allemaal mogelijk is aan wintersport: skiën, langlaufen en snowboarden (er is ook een funpark) uiteraard maar ook telemarken, rodelen, rijden met de honden- of arrenslee, cruisen met de sneeuwscooter, ook schansspringen, wandelen, schaatsen en zelfs het curling blijft bij de mogelijkheden. Maar je kunt hier ook minder winterse sporten beoefenen zoals zwemmen, fitnessen en het meer avontuurlijke paragliden. 

Shop Lokaal

Meer dan wintersport

Wanneer je naar Kandersteg reist, zal je ook merken dat het dorp veel meer in petto heeft dan enkel de wintersport. In de zomer komen hier ook veel wandelaars of mensen die gaan vissen. Maar de meeste komen gewoon voor de fantastische omgeving waar je voluit van de natuur kan genieten en dit in elk seizoen van het jaar. De keuze aan logeermogelijkheden is heel groot gaande van verschillende hotels, gasthuizen of vakantie appartementen en er is ook een camping in de buurt van Kandersteg.