Piau Engaly
Piau Engaly

Skiën of snowboarden in de Pyreneeën dat kan je in het skigebied van Piau Engaly. Het dorpje ligt vlak bij de Spaanse grens op een hoogte vanaf 1400 meter en strekt zich uit tot 2528 meter hoogte. Dit is dan ook het hoogste station van de Pyreneeën. 

Skipistes 

Het gebied heeft verschillende pistes en is zeer sneeuwzeker doordat het zo hoog gelegen is. Ook heb je een prachtig uitzicht op de vallei van Aure. Je vindt hier ongeveer zeventig kilometer aan pistes, deze bestaan vooral uit blauwe en rode pistes ook zijn er enkele groene en zwarte. In Piau Engaly heb je een speciaal gbied voor beginners waar dan ook de meeste groene pistes liggen. Vanuit het skigebied van Piau Engaly zijn er verschillende mogelijkheden om off-piste te gaan. Maar niet alleen dat is een mogelijkheid, je hebt hier namelijk ook nog een funpark met verschillende mogelijkheden. In het funpark heb je verschillende tables, rails en een boardercross. 


Ontspanning naast de piste 

Ben je het skiën beu of heb je honger gekregen, dan kan je op de piste zelf lekker eten in de vele lekkere restaurantjes of eerder in het dorp gaan eten of gezellig iets drinken in de verschillende barretjes. Liever toch nog wat beweging dan kan je sneeuwschoentochten maken. Ook een frisse duik is een optie. Liever iets meer avontuur dan is ijsklimmen misschien iets voor jou.

Voor de kids?

Voor kinderen zijn er hier ook nog verschillende mogelijkheden. Zo kunnen ze naar de skischool om de eerste knepen van het skiën te leren kennen of naar de opvang waar ze zich uren binnen en buiten kunnen amuseren 

Zo zie je maar, het skigebied van Piau Engaly is dan wel niet bijzonder groot maar het heeft wel verschillende mogelijkheden met uiteenlopende activiteiten om te doen voor groot en klein.