Söll
Söll

Söll is één van de vele dorpjes (waaronder ook Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau en Westendorf) van het skigebied Wilder Kaiser – Brixental. Söll trekt veel bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk maar is over het algemeen heel internationaal.

Het skigebied Wilder Kaiser – Brixental is gelegen in Tirol in het Kaisergebergte. Dit gebied is het grootste skigebied van Oostenrijk en tevens ook één van de meest sneeuwzekere skigebieden. De meer glooiende hellingen in Söll zorgen ervoor dat de meeste afdalingen van gemiddelde moeilijkheidsgraad (blauw en rood) zijn, waardoor het vrij interessant is voor families met kinderen van verschillende leeftijden. Maar er zijn tevens een aantal pistes voor meer ervaren skiërs of snowboarders en uiteraard ook een aanbod voor beginners. Met de meeste pistes onder de boomgres blijf je ook goed zicht hebben wat meestal aangenamer is voor gezinnen met kinderen. 

Er zijn drie  ‘Best of SkiWelt’ tochten uitgezet met fantastische afdalingen met een prachtige uitzicht over de Kitzbüheler Alpen. De langste tocht is de Westendorfrunde met maar liefst dertig kilometer aan heerlijke pistes. De korste tocht van de drie is nog steeds twaalf kilometer: de Salvenrunde. En de Kaiserrunde telt twintig aangename pistekilometers. De afdalingen vanaf de Hohe Salve bieden iets meer uitdaging en zijn eerder voor de gevorderde wintersporter. Het Boarders Playground bij Westendorf is een funpark zowel voor meer gevorderde freestylers als de beginners.

Kinderen boven

De kinderen worden ook verwend met in elk dorp wel een kinderland. Soms vind je de kinderparadijzen in het dorp maar enkele dorpen hebben die op de berg geplaatst. Sowieso zijn er tal van kinderpistes met gemakkelijke en trage liftjes. 

Naast de traditionele wintersportfaciliteiten kan je ook andere toeristische activiteiten doen. Genieten van een fantastiche panoramische uitzicht vanop de Hohe Salve bijvoorbeeld of een bezoek aan de Wallfahrtskirche, de meest hoog gelegen kerk in Oostenrijk. Söll ligt in het midden van de grote wintersportgebieden en biedt tal van après-ski mogelijkheden. Het wordt dan ook regelmatig bezocht na een dagje skiën.