Warth-Schröcken
Warth-Schröcken

Het Arlberger skigebied Warth – Schröcken biedt zowel comfort als kwaliteit. Dit is een skigebied met veel poedersneeuw en weinig wachttijden aan de skiliften.

Warth – Schröcken, op de grens van Vorarlberg en Tirol, is een van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van Oostenrijk. Het draagt dan ook de bijnaam ‘Der Schneegarant’. De infrastructuur is ook heel modern, met vijf ultra moderne skiliften met heel grote capaciteit. Putje winter is de weg ernaartoe vanuit Lech afgesloten. De verschillende dorpen zijn dan te bereiken via het Lechtal en het Bregenzerwald. Het gebied is een stuk groter geworden door de aansluiting met Lech en het hele Arlberggebied kan je met één skipas, de Ski Arlberg skipas, bereiken. Het is echter wel een heel druk gebied maar gezien de infrastructuur blijven de wachttijden toch beperkt en vormt de drukte niet echt een probleem. Schröcken is een heel klein en heel kalm dorpje waar slecht een kleine supermarkt te vinden is met een heel beperkt aanbod. 


Het gebied heeft 304 kilometer aan pistes die zowel voor beginners (zeer mooie en gemakkelijke blauwe pistes) als voor meer ervaren skiërs en boarders wel iets leuks in de aanbieding heeft. Het hoogteverschil (tussen de 1500 meter en 2050 meter hoog) is niet enorm groot waardoor de ervaren skiërs vooral de off-piste mogelijkheden gaan uitproberen.  Het grote aanbod aan noordhellingen binnen Warth – Schröcken zorgt ervoor dat de kwaliteit van de sneeuw verzorgd blijft. De koude temperatuur wordt er dan graag bijgenomen.

Dit gebied wordt niet echt uitgekozen voor het bruisende après-ski-gebeuren. De rust is hier alomtegenwoordig. Maar juist door de aansluiting met Lech is ook dit gebied in populariteit gestegen. Rustig gebied met meer bruisende uitvalsmogelijkheden en een goede verhouding qua prijs/kwaliteit.