Wengen Winterwonderland: winterplezier bij de Jungfrau

Een bezoek aan het winterwonderland in Wengen stelt groot noch klein teleur. Onder het wakende oog van de Jungfraujoch (3454 m) is dit een wintersportregio als geen ander, pittoresk en groots tegelijk.

Tekst: An Martens


De Jungfrau Regio bestaat uit drie met elkaar verbonden skigebieden. De skipas Grindelwald-Wengen geldt voor de skigebieden Grindelwald-First en Kleine Scheidegg/Männlichen, goed voor in totaal zo’n 165 km aan pistes. De pistes bereik je met de liften, de tandradtrein, of de kabelbaan Männlichen. Daarnaast is er nog de gratis skibus naar Grindelwald.

Langzaam-skiën-zone

De sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden bieden plezier voor elke wintersporter. First is met haar grote aanbod aan eenvoudige pistes zeer geschikt voor beginners. Er is zelfs een ‘langzaam-skiën-zone’, heel fijn voor gezinnen met kleinere kindjes of als je na lange tijd opnieuw je latten wil aanbinden. Als licht-gevorderde snowboarders kozen wij vooral voor de vele blauwe en rode pistes.

Uitdagingen voor experts

Ook de sportiefste wintersporter blijft niet op zijn honger zitten, check zeker de Lauberhorn Abfahrt. Deze FIS-afdaling (wedstrijd is in januari) kan je vergelijken met de Hahnenkamm Rennen in Kitzbühel. Ook de piste First-Egg-Bort-Grindelwald biedt met een lengte van 6 km en een hoogteverschil van 1118 m zelfs voor experts een uitdaging.

Snowpark for all

Snowboarders komen aan hun trekken in snowpark White Elements. Het park is opgedeeld in drie delen en wordt dagelijks geprepareerd. Beginners, gevorderden én professionals komen er hun moves oefenen op verschillende jumps, rails en andere obstakels. Het Propark bij de Bärgelegglift staat met zijn kickers tot 20 meter garant voor nog straffere waaghalzerij. Zelf wagen we ons aan voorzichtige sprongen op de Oberjoch. Het beginnerspark daar, met zijn kleine boxes en kickers, is perfect om langzaam op te bouwen.

Een nog grotere speeltuin

Wie nog hoger de bergen in wil, kan de skipas opwaarderen naar Jungfrau. Daarmee breid je je speeltuin uit tot 206 km aan pistes. Op de Schilthorn vind je grote poedersneeuwgebieden en het Mürren-Schilthorn-Funpark.

Ook voor rodelaars is dit skigebied een paradijs. Het Grindelwald heeft in totaal 70 km aan rodelbanen, De 3 km lange Eiger Run is ‘s avonds verlicht, zodat je nog tot laat op de slee kan. En dan nog wat après-ski met een prachtig uitzicht…