Winter X-Games dag 3: Seppe wint brons

27/01/2013

 

De derde dag in Aspen is er ééntje om nooit te vergeten. De eerste medaille ooit voor België op de winter X-games is een feit!

Gisteren was er al veel spektakel op de X-Games met de heren ski in de pipe en al de triples bij de heren snowboard Big Air. Maar ook vandaag was een zeer progressieve dag voor zowel het freestyle skiën als het snowboarden.

De dag begon al zeer goed met de finale slopestyle voor de snowboarders. Hier stond Seppe Smits aan de start om ons landje te verdedigen. Gisteren wist Seppe voor het eerst een triple cork te landen tijdens de big air wedstrijd, dus we wisten dat hij in form was. Al bij zijn eerste run scoorde hij 85 punten en zou daarmee derde worden. Het is de eerste medaille ooit op de winter X-games voor ons land!  Mark McMorris die gisteren ook al de big air won, wist zelfs een tripel te landen in de slopestyle en werd eerste met een score van 98. Op de tweede plaats was Maxence Parrot met een score van 90. Ook de Amerikaanse superheld Shaun White deed mee in deze finale, ook hij ging voor een triple, maar zette daarbij even de handjes aan de grond. Dat koste hem punten en hij moest tevreden zijn met de vijfde plaats.

’s Avonds was er de finale half pipe voor snowboard vrouwen. Daar werd voor het eerst in de geschiedenis een dubbel flip geland in de pipe door Elena Hight. Maar toch won Elena de wedstrijd niet. De rest van haar run ontbrak aan hoogte. En een pipe run wordt niet bepaald door één trick, de volledige run moet goed zijn. Kelly Clark had over gans haar run hoogte en een goede variatie in tricks en won daarmee nipt van Elena Hight.

De derde dag werd afgesloten met de Big Air voor skiërs. Dit werd net zoals bij de snowboarders gisteren, een nog nooit gezien spektakel van triple corks. Gus Kenworthy was in de kwalificaties één van de toppers met een switch triple. Spijtig kreeg hij die in de finale niet geland. Hij maakte zelfs een zware crash en werd uiteindelijk vijfde. Henrik Harlaut won met een nosebutter tripple. Iets wat nog nooit gedaan was. Zwistserland deed het ook uitstekend en wist de tweede en derde plaats te bezetten met Kai Mahler en Elias Ambuhl.

Morgen de vierde en laatste dag van deze X-Games, met de finales slopestyle ski voor zowel dames als heren en de finale half pipe bij de snowboarders. Als ze doorgaan zoals ze daar de laatste dagen bezig zijn, beloofd het weer grote show te worden!

Alle resultaten en runs kan je bekijken op http://xgames.espn.go.com/events/2013/aspen/schedule/

Seppe on the podium!!

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief