Snowmobiel rider Caleb Moore overleden

01/02/2013

 

De afgelopen X-Games bleken eerst een groot succes te zijn. Maar nu is er toch een serieuze domper  over deze X-games gekomen.  Naast de disciplines voor snowboarden en freestyle skiën, staan er op de X-games ook wedstrijden met sneeuwscooters op het programma. Zij doen de zotste tricks met deze zware machines en af en toe gaat het dan ook fout. Meestal komen ze er dan wel vanaf met een hersenschudding of wat gebroken botten. 

Maar deze keer ging het helemaal fout. Caleb Moore voerde een backflip uit met zijn sneewscooter en kwam te kort in rotatie. Hij viel voorover en kreeg de 200kg zware machiene op zich. Na de eerste zorgen ter plaatsen gekregen te hebben, stond Moore toch zelf recht en wandelde met wat hulp weg. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een vermoedelijke hersenschudding. In het ziekenhuis bleek later dat hij bloedingen had ter hoogte van het hart en werd daaraan geopereerd.  Daarna kwamen er berichten dat hij stabiel was. Nu, 7 dagen na de crash, kwam er dan toch het beicht dat Caleb Moore is overleden.

Caleb Moore had al in de voorbijë jaren al 4 X-Games medailles gewonnen en was een zeer gerespecteerde rider in het milieu.  

Bovendien kwam zijn broer Colten Moore ook ten val in diezelfde wedstrijd  en brak zijn bekken.

Het is de eerste keer in de 18-jarige geschiedenis van de X-Games dat er een dodelijk slachtoffer valt.  Toch krijgt organisator ESPN serieuze kritiek over zich heen, na dit voorval.  Ze verdedigen zich door te zeggen dat er hard wordt gewerkt aan de veiligheid voor riders, de parcours worden zeer nauwkeurig afgemeten en beveiligd. Maar het blijft een wedstrijd voor extreme sporten op het allerhoogste niveau.  En deze sporten houden risico’s in die je nooit zal kunnen vermijden.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief