Decathlon test ski’s en snowboards.

29/11/2013

 

De verkopers van Decathlon kennen alle producten door en door. Ze volgen dan ook regelmatig opleidingen en testen zelf de producten die ze in de winkel aan de man brengen. Begin november mochten alle verkopers van de afdeling ski’s/snowboards de allernieuwste producten van het gamma dat bij Decathlon wordt verkocht, uitproberen.Een hele week lang was de indoor skipiste van Landgraaf het decor voor de testdagen. De week werd georganiseerd door de skimonitoren van Decathlon, die op hun beurt een week opleiding hadden gevolgd bij Wed’ze (het Decathlon-passiemerk voor ski’s en snowboards). Daar konden ze vanop de eerste rij kennismaken met de allerlaatste nieuwigheden. De ervaring en kennis delen ze met hun collega’s die de klanten in de winkels te woord staan. Francis Tréau is een van de monitors. Hij is gepassioneerd door skiën en snowboarden en werkt bij Decathlon in Antwerpen. “We organiseren de testdagen in Landgraaf omdat het zowat de beste indoor skihal van Europa is. De medewerkers van alle Belgische winkels die ski’s en snowboards verkopen, nemen deel en krijgen de kans om zelf de producten van Wed’ze te testen.” Op die manier verzamelen de verkopers een schat aan informatie. Francis: “Dankzij dit initiatief kan elke verkoper uit zijn of haar eigen ervaring spreken naar de klanten toe. Het is een heel sterke troef als je een product zelf hebt getest en je persoonlijke bevindingen met de klant kan delen.”

Maar ook Decathlon-klanten konden ski’s en snowboards testen. Om het wintersportseizoen op de juiste manier in te zetten, heeft Decathlon twintig klanten op een sportieve uitdaging getrakteerd: een dag ski’s en snowboards testen. In de indoor skihal van Landgraaf (de grootste van Europa) kregen ze de kans om de allernieuwste producten van Wed’ze uit te proberen. Bij Decathlon wordt er veel belang gehecht aan de mening van de klant. Producten testen is dan ook essentieel: ze moeten niet alleen lang meegaan, maar ook aan de nodige kwaliteitseisen voldoen. Dat geldt voor alle producten van de Oxylane-groep, waarvan Decathlon deel uitmaakt. En wie is er beter geplaatst dan de klanten zelf om de producten te testen?

Commercieel directeur wintersporten, Vincent Chabot, vertelt: “De voornaamste doelstelling van de testdag bestaat erin om de mening van onze klanten te kennen en die op de productpagina’s van onze website te publiceren. De ski’s en snowboards die in Landgraaf werden getest, zijn allemaal dit jaar uitgekomen en werden dus nog niet eerder uitgeprobeerd. Daarnaast kunnen we de producten van Wed’ze vergelijken met andere merken die ook bij Decathlon worden verkocht. Alle informatie wordt gepubliceerd op de productpagina’s van onze site zodat het ook andere klanten helpt bij het maken van een keuze. Tot slot wisselen we met onze klanten van gedachten over ons gamma. Op die manier kunnen we onze service verbeteren.”

Testdag Decathlon

Testdag Decathlon

 

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief